Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

December 3.- a Fogyatékkal élő Emberek Világnapja


A Csimota Kiadó a Down Egyesülettel karöltve, 2011 őszén megjelentette a LILI című képes mesekönyvét, amely a legkisebbeket szólítja meg. A sok képpel illusztrált könyvben egy kisfiú büszkén mutatja be húgát, aki Down-szindrómás. Az eredetileg Franciaországban megjelent mese, hazánkban a Csimota Kiadó 2009-ben induló Tolerancia-sorozatában jelent meg. A könyvet Agnès Lacor írta, Gwen Le Gac illusztrálta, és Szabó T. Anna költő fordította verses formában. A könyv a Down Egyesület szervezésében, a „Mindenkinek becsengettek!” programsorozat keretében, közel 1000 családba kerül el ingyenesen.

img.jpg

Ajánlom ezt a könyvet minden szülőnek, aki úgy gondolja, hogy a világ nem tökéletes. Hiszen bármennyire törekszünk, hogy minden az álmaink, elképzeléseink szerint történjen, sokszor másképp alakul életünk. Minden 600 élve születésből egy gyermek Down-szindrómával jön világra. Fogadjuk el őket, hiszen egy sosem remélt, új „színt” hoznak életünkbe, amelyet ha elfogadunk, sokkal boldogabb életet élhetünk. Az érintett családok boldogsága nagyban múlik a környezetük reakciójától. Talán ez a kis könyvecske, amelyet felolvasunk gyermekeinknek, megtanít minket a „mongol” emberek szeretetére.”

Kisari Károly

Down Egyesület elnöke

Down Egyesület


A Down Egyesületet 13 évvel ezelőtt olyan szülők hozták létre, akik fontosnak tartották, hogy a rendelkezésükre álló információkat és tapasztalatokat megosszák azokkal a családokkal, akiknek szintén Down-szindrómás gyermeke született.

Magyarországon elsőként a Down Egyesület szervezett országos eseményt a Down Világnapon 2009. március 21-én a Vígszínházban, ahol 200 Down-szindrómás és 400 ép gyerek érezhette jól magát színes, egész Vígszínházat betöltő programokon. 2011-ben a harmadik Down Világnap megszervezésére került sor, mely azóta több mint 1000 fős, nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. A rendezvény külön érdekessége minden évben, hogy a Vígszínház művészei, mint önkéntesek vesznek részt a gyerekeknek szóló programokon, és Eszenyi Enikő is, mint a rendezvény házigazdája, együtt játszik a gyerekekkel.

Interjú a könyv kapcsán Kisari Károllyal: http://csimota.blog.hu/2011/11/17/interju_kisari_karollyal_a_down_egyesulet_elnokevel

Kisari Károly elnök


Csimota könyvkiadó

A Csimota Könyvkiadó 2003-ban jött létre azzal az újító szándékkal, hogy fiatal, ám elismert szerzők műveit jelentesse meg, valamint, hogy a hagyományos irodalmi igényesség mellett felhívja a figyelmet a korai képi és vizuális nevelés fontosságára.

A kiadó megőrizve kezdeti lendületét a mai napig is a legprogresszívebb gyerekkönyvkiadónak számít a hazai piacon. Újdonságaival, koncepció könyveivel, nem csak a szakma elismerését vívta ki magának, de több kiadványuk mára már megkerülhetetlen klasszikussá vált. A legelismertebb magyar szerzők; Tóth Krisztina, Varró Dániel, Böszörményi Gyula, Dragomán György, Lackfi János, Finy Petra mellett kinevelt maga köré fiatal és tehetséges illusztrátorokat, akik mára már nemzetközi szinten is elismert alkotók: Kárpáti Tibor, Takács Mari, Baranyai András, Makhult Gabriella.

Kiadványaikból nem egy jelent meg külföldi piacokon, hazai körökben pedig rangos társkiadókkal dolgozott együtt; Magvető Kiadó, Nemzeti Filharmonikusok.


TOLERANCIA-SOROZAT


2009-ben jelent meg Böszörményi Gyula EMBERKE SZÍNE, Finy Petra A FEHÉR HERCEGNŐ ÉS AZ ARANYSÁRKÁNY, a sorozat első két darabja, melyet három újabb cím követett Szegedi Katalin LENKA, Szulyovszky Sarolta A HÁLÁS VIRÁG, Benedek Elek A CSÚNYA KIRÁLYFI ÉS A SZÉP KIRÁLYKISASSZONY. Az elindított sorozat célja, hogy a másságról, az abban rejlő értékekről és elfogadásáról, az emberiség sokszínűségéről beszéljen klasszikus mesei elemekkel. A sorozat elsőként szól mesei elemekre építve számos, sokszor tabuként kezelt témáról.

Forrás: Kovács Margit consultant- Hill and Knowlton Hungary Ltd.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek: December 3.: a Fogyatékkal élő Emberek Világnapja
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »