Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. január 23.- A Magyar Kultúra Napja alkalmából érkezett városunkba a Száguldó Orfeum- szentendrei magánszínház. Egy nagyszerű színpadi játékot mutattak be Tolnay Klári életéről- Elindult egy lány címmel a Tamási Áron Művelődési Központban.

szo1.jpg

A darab előtt a népszerű színésznő és a társulat vezetőjének- Ivancsics Ilonának a párja- Sebők Péter /fotón/ ügyvezető köszöntötte a nagyérdeműt. Hangsúlyozta, hogy értéket és minőséget teremtenek, amely folyamatosan táplálja a lelket. Egyszerre előre tekintőek és visszanézők, mert abból lehet tanulni, ami már elmúlt.

szo5.jpg

Utalt rá, hogy egyszerre óvják a nemzeti kultúrát, tradíciókat ápolnak, ugyanakkor mégis modernek.

- Szeretnénk még több helyre elvinni a magyar szó varázsát- emelte ki bevezetőjében a társulat producere.

Rengeteg hazai és külföldi településen /Bécs, Berlin, London, Oslo, Prága/ is felléptek már, osztatlan sikerrel.

Tapolcára az Elindult egy lány című darabbal érkeztek, amely Tolnay Rózsiról /később lett Klári/, a XX. század egyik legkülönlegesebb színésznőjéről, illetve élete egy kiragadott részletéről szól. A 17 éves leány Nyíregyházán tanul az Angolkisasszonyoknál, szülei pénzetelensége miatt a Karácsonyt az intézetben kell töltenie... de nem egyedül! Ott van vele Mater Heinrich, a zárda egyetlen férfi pedagógusa, aki felelősséget... és valami mást is vállal érte. Mindenesetre a lány vele osztja meg álmait, vágyait és a jövőképet, amit eltervezett.

szo2.jpg

Mindezt két fantasztikus művész tolmácsolásában- a Tolnay Klárit megszemélyesítő Kara Tünde és az egyik legkedveltebb magyar szinkronhang tulajdonosa- Kautzky Armand magával ragadó játékával.

szo3.jpg

A Magyar Kultúra Napja apropójából bemutatott darab jó választás volt a szervezőktől, nagyszerű alakítás a színművészektől.

szo4.jpg

A fantasztikus darabot Pozsgay Zsolt rendezte.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 415
Tegnapi: 384
Heti: 799
Havi: 7 343
Össz.: 577 983

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- A Magyar Kultúra Napja- Száguldó Orfeum: Elindult egy lány
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »