Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Aláírták a megállapodást

2011. november 24-én a sajtó munkatársai jelenlétében dr. Töreki Sándor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, főkapitány és Sánta Károly, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke új együttműködési megállapodást írtak alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

alairas.jpg

A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény (SzVMt.) 2012-től hatályba lépő módosításainak egyik következménye, hogy a vagyonőrök kötelező kamarai tagsága megszűnik. Ennek jelentős kihatása van eddigi együttműködés gyakorlatára, ezért merült fel az együttműködési megállapodás módosításának szükségessége.

Emellett a felek azt is felismerték, hogy a bűnmegelőzés további perspektívát nyújt az eddigi hagyományos együttműködésnek. A vagyonelleni bűncselekmények eredményes felderítése mellett ugyanilyen fontos, hogy a természetes és a jogi személyek a technika modern vívmányait felhasználva maguk is tegyenek a veszélyeztetettségük csökkentéséért. Ehhez viszont az is szükséges, hogy ismerjék, anyagi teherbíró képességük szintjén milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a védekezéshez. A korszerű vagyonvédelem eszközeinek népszerűsítése, illetőleg az erre a területre irányuló információcsere az együttműködés új területe.

 alairas2.jpg

Újabb fatolvajokat fogtak el

2011. november 23-án délelőtt bejelentés érkezett a szolgálaton kívüli papkeszi körzeti megbízott telefonjára, hogy a község külterületén engedély nélkül vágnak fát. A kiérkező járőrök a megadott helyszíntől mintegy 500 méterre megállítottak egy kiskategóriás személygépkocsit, és igazoltatták a benne ülő 27 éves férfit és 17 éves nőt. Az autó csomagtartójában és a hátsó ülésén kb 5.000,- forint értékű, 70 centiméteres darabokra vágott akácfát találtak az átvizsgálás során. A férfi elismerte, hogy nem sokkal korábban vágták ki a fát. Az intézkedő rendőrök felvették a kapcsolatot az erdő tulajdonosával, képviselőjének visszaadták a lefoglalt tűzifának valót, míg a kivágásra használt láncfűrészt beszállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. A két berhidai lakos ellen szabálysértési eljárás indult.


Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 415
Tegnapi: 384
Heti: 799
Havi: 7 343
Össz.: 577 983

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »