Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Diák volt az emlékmű rongáló

 

Rövid időn belül rendőrkézre került az az elkövető, aki 2012. május 1-jén éjjel megrongálta a pápai Szent Korona Emlékművet. A szobrot a pápai Lokálpatrióta-kör Egyesület állította fel tavaly, a Korona utca és Zárda utca kereszteződésében kiépített körforgalomban.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Május 1-jén, délután fél ötkor jutott a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletesének tudomására, hogy a mészkő talapzaton elhelyezett kovácsoltvas szent koronát rögzítéséből kifeszítették, a koronáról függő kilenc vaslánc közül egyet meghajlítottak, egynek pedig nyoma veszett.

A bejelentést követően Bálint Balázs r. törzszászlós, Czere Zoltán r. főtörzsőrmester és Kovács Péter r. törzsőrmester körzeti megbízottak azonnal a helyszínre siettek, majd a környező lakásokba becsengetve adatgyűjtést végeztek. Munkájuk eredményesnek bizonyult, mert hamarosan rábukkantak egy szemtanúra, aki az éjszaka folyamán több fiatalt látott az emlékmű körül. Ráadásul egyiküket név szerint is ismerte, így tanúkénti kihallgatása során megnevezte az éjszaka folyamán emlékművet megrongáló ismerősét.

A rendőrök a gyanúsítottat délután 6 órakor elfogták és a Pápai Rendőrkapitányságra előállították. A 17 éves diák beismerő vallomásában elmondta, hogy éjfél körül két barátja társaságában a körforgalomban levő emlékműhöz érkezett, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve megmozgatta a koronáról függő vasláncokat, aminek következtében az egyik a kezében maradt. A letört láncdarabot magával vitte, majd útközben elhajította. Azt május 3-án reggel találták meg a Városgondnokság dolgozói a Major utcában.

A középiskolás diák ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az emlékműben keletkezett kár közel 100.000 Ft.

(Pápai Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 164
Tegnapi: 425
Heti: 973
Havi: 7 517
Össz.: 578 157

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »