Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Óriási sikere volt a Pápán tartott Közbiztonsági nyílt napnak


Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a „Nemzedékek Biztonságáért” Közhasznú Alapítvány támogatásával 2012. április 19-én Pápa városa adott otthont a „Sport-művészet-rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében” címmel megrendezett Közbiztonsági nyílt napnak.

papa1.jpg

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság által szervezett programokon a Pápai Kistérség 19 általános iskolája és 26 óvodája képviseltette magát közel 1000 fővel.

A látogatókat a Készenléti Rendőrség Zenekara fogadta a Városi Sportcsarnok előtt, majd az épületen belül is rövid műsorral kedveskedtek a gyermekeknek. A napot dr. Töreki Sándor r. ezredes megyei főkapitány nyitotta meg, ezt követően Vincze P. Márton az RSZKK igazgatója szólt a megjelentekhez és átadta Szappan Csaba r. alezredesnek dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány által - a fiatalok kulturált és biztonságos közlekedésre nevelése, a bűn-, a baleset- és a drogmegelőzés érdekében végzett tevékenységért - a Pápai Rendőrkapitányság állományának adományozott serleget.

A rendezvény fővédnöke dr. Áldozó Tamás pápa város polgármestere és dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is köszöntötte a vendégeket. Ezt követően a versengésé, a játéké és az önfeledt szórakozásé volt a főszerep. Az óvodások és kisiskolások a MINI-KRESZ versenyen, míg a felső tagozatosok a Kerékpáros Iskolai Kupán mutatták be ügyességüket. Emellett bárki dartsozhatott, ugrókötelezhetett, tölthetett hulladék-KRESZ- és drog totót, célba és mini kosárra dobhatott, megtekinthette a rendőrségen rendszeresített védőfelszereléseket és fegyverzetet, a mentő-, tűzoltó-, és rendőrautót, rendőrmotort, az óvodások pedig játszósarokban színezhettek, kirakózhattak. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület „Hajózz velünk biztonságban” elnevezésű szimulátora is kivívta a gyermekek tetszését. A segítő rendőr és közalkalmazott kollégák egyik állomáson sem pihentek, mindenhol folyamatos volt az érdeklődés.

papa2.jpg

A gyermekek kitörő ovációval fogadták Tomi bohócot, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Alosztályának és a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjainak közös bemutatóját, a pápai BMX-es, gördeszkás és rolleres csapat lélegzetelállító trükkjeit, és boldogan rúgtak kapura Szűcs Lajosnak az NB 1-es Lombard futballcsapat kapusának. A nap végén együtt táncoltak Anita énekesnővel.

A versenyek után senki nem távozott üres kézzel. Az egyes állmásokon cukrot, csokit, ceruzákat és egyéb apróságokat kaptak az ügyesen teljesítő gyerekek, az alapítvány pedig minden iskolát és óvodát értékes ajándékcsomaggal lepett meg. A MINI-KRESZ verseny résztvevői közül három óvoda és iskola egy-egy értékes kerékpárt vihetett haza, a KIK-re benevező 39 fiatal közül pedig az első 10 helyezett ingyenesen részt vehet az egyhetes nyári rendvédelmi táborba. A felsősök versenyét a Pápai Városi Baleset-megelőzési Bizottság külön is díjazta. A három legjobb eredményt elérő vehetett át jutalmat.

A helyszínen kapott visszajelzések szerint mind a gyermekek mind az őket kísérő pedagógusok és szülők jól érezték magukat, ami a legnagyobb dicséret a szervezőknek. Emellett az alapítvány képviselői is elégedettek voltak a rendezők munkájával.

A Pápai Rendőrkapitányság köszönetét fejezi ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat, Akció és Forgalom Ellenőrző Alosztály, valamint a Veszprémi és Ajkai Rendőrkapitányság azon munkatársainak, akik a rendezvényen való részvételükkel és segítségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy a meghívott vendégek elégedetten távoztak a Sportcsarnokból.

(Pápai Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 94
Tegnapi: 372
Heti: 466
Havi: 3 444
Össz.: 574 084

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »