Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rács mögött a rabló


Rendőrkézre került az a fiatal nő, aki még január közepén 9000 Ft-ért bántalmazott egy vélhetően vele rokoni kapcsolatban álló, idős veszprémi asszonyt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

2012.01.16-án a kora délutáni órákban egy 75 éves Dózsavárosban élő idős asszony házába ment be egy ismeretlen, arcát fejére húzott harisnyával eltakaró személy, majd az éppen bevásárlásból hazatért sértettől a házban levő pénz átadását követelte. Hogy a pénz megszerzésére irányuló szándékának komolyságát az elkövető bizonyítsa, a sértettet a nála levő fegyvernek látszó tárgyal többször is fejbe ütötte, aminek következtében az idős hölgynek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezet. A bántalmazást követően a sértett pénztárcájában levő 9000 Ft-ot a támadó magához vette, majd ezt követően ismeretlen helyre távozott.

A Veszprémi Rendőrkapitányság közrendvédelmi és bűnügyi állománya nagy erőkkel kezdte el keresni az elkövetőt, akit a rablást követő 3. napon sikerült is elfogni. Az ügyben lefolytatott széleskörű adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 21 éves veszprémi nő gyanúsítható, akit a sértetthez rokoni szálak fűznek. Kihallgatása során az elkövető részletes beismerő vallomást tett, ellene a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetése miatt folytatja a büntetőeljárást.


Bulikárosultak

Három károsultja is van Veszprémben a szórakozóhelyeken elkövetett lopásoknak – mindegyik esetben őrizetlenül hagyott értékeknek veszett nyoma.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést egy veszprémi férfi, akinek január 21.-én a hajnali órákban a veszprémi DC elnevezésű szórakozóhelyen a pultra lerakott Sony Ericsson típusú mobiltelefonját eltulajdonították. Másnap, január 22-én az esti órákban szintén egy veszprémi szórakozóhelyen történt lopásról érkezett bejelentés. A sértett elmondása szerint amíg a szórakozóhely előtt dohányzott, addig ismeretlen tettes a pincehelyiségben, őrizetlenül hagyott kabátjának zsebéből eltulajdonította pénztárcáját, benne 2000 Ft készpénzzel és személyes irataival. Még ugyanezen a napon az Other Side nevű szórakozóhelyen egy kanapéra elhelyezett kabátot és táskát tulajdonított el ismeretlen tettes, 20.000-ft készpénzzel és iratokkal együtt.


A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy vendéglátó egységekben, szórakozóhelyeken ne hagyják őrizetlenül értékeiket! Pénzüket, egyéb vagyontárgyaikat lehetőleg a zsebükbe tegyék, vagy hagyják a partnerük, ismerősük felügyelete alatt!


Csak a nyomokat kellett követni

Január 19-én egy balatonkenesei nyaraló gondnoka a délelőtti ellenőrzés során észlelte, hogy az épület rácsos ajtaját kifeszítették, és a helyiségekből több dolog eltűnt, így a tulajdonos mellett a rendőrséget is azonnal értesítette. A kiérkező járőrök a befeszített ajtó láttán értesítették a nyomozókat, akik a nyaralót körbejárva jól felismerhető, követhető és azonosítható, friss lábnyomokat láttak, amelyek az egyik szomszédos házhoz vezettek.

Idő közben a tulajdonos telefonon elmondta, hogy az élelmiszereken, szeszes italokon túl a herendi és régi lámpák képeznek értéket a nyaralóban. A helyszíni szemlét követően a rendőrök házkutatást tartottak a szomszédos házban, ahol néhány nappal korábban már ellenőriztek egy lopásért körözött személyt. Ennek során a házból a fenti értékek egy része előkerült, így a 36 éves férfit előállították. Kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, továbbá vallomásában egy szintén fenti napon megkísérelt betöréses lopást is magára vállalt. Ez esetben a nyaralóból érték nem tűnt el. A férfi ellen kisebb értékre elkövetett betöréses lopás miatt a Balatonalmádi Rendőrkapitányság folytat eljárást.

kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 373
Tegnapi: 384
Heti: 757
Havi: 7 301
Össz.: 577 941

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »