Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- "Dönts szíved szerint: aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt." Az idézet Tatiosztól /Kr. e. 368-289/ való, aki korának egyik legnagyobb bölcse volt. Különösen igaz eme mondat Karácsony tájékán, amikor még tágabbra nyílnak a XXI. század fagyos szíveinek kapui. Városunkban a Kazinczy tér 15. számú Y- házban már több éves hagyomány, hogy bensőséges ünnepi műsort szervez Jávori Lászlóné- Pannika /fotón- elől/. Az Ő gondolatait közvetítem a Kedves Olvasóknak.

tvt2.jpg

"Nézz a nagy Egészre. A szeretet mindig ott van benne." Lehet, hogy éppen ez a szeretet költözött be a Kazinczy tér 15. számú Y-ház 11. emeletére is.

A gyertyafényes adventi elcsendesedésre egybegyűlt lakókat érintette meg az Advent, a várakozás nagy öröme. Az Advent, amely alkalmas arra, hogy ünneplőbe öltöztessük lelkünket, várva Jézus eljövetelét, aki maga a szeretet a jóakaratú emberek szívében.

A lakók, akik elfogadták a meghívást erre a szép együttlétre, biztosan lelkiekben gazdagodva várják a Karácsonyt. A szereplők erre adtak lelki alapot. Haga Kálmán tanár úr növendékei rézfúvós hangszereikkel, a Protestáns Templom énekkara dícsőítő énekükkel.

Szabó Emőke református tiszteletes figyelmeztetett: ne a rohanásban, tülekedésben, vásárlásban merüljön ki a karácsonyi készülődés.

- Amilyen az ember szíve, olyan lesz az ünnep is- fogalmazott a lelkész. Szép példával is érzékeltette mindezt. Az olyan szoba, amelyet hosszú ideig nem fűtenek, egy este alatt nem lehet fölmelegíteni. Így van a lelkünkkel, a szeretetünkkel is.

- Ne csak a Szentestén, hanem a hétköznapokon is tartsuk melegen a szívünket- érintette meg a hallgatóságot Szabó Emőke, majd így zárta gondolatfűzérét: - Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta értünk, aki hisz benne, el nem veszhet, hanem örökéletű lesz!

tvt.jpg

Dr. Bartalis Imre főállatorvos a szeretet, az egymás iránti tisztelet fontosságáról beszélt. Úgy alakítsuk éleünket, hogy minden helyzetben örömet sugározzunk. Amennyiben sikerül így élnünk, akkor bízhatunk abban, hogy a harmadik évezredben is lesznek még emberarcú emberek.

A "szép szegénység" karácsonyi emlékeit idézték meg az "idősebbek": a hajnali roráték békés, lámpás fényét, a csikorgó hidegben az éjféli misék csillogását, a boldog várakozást.

A karácsonyfát egyszerű, de saját készítésű díszei ékesítették. Volt idő körül ülni és csendes áhítattal énekelni a karácsonyi énekeket.

"A Karácsony a szeretet ünnepe... Mára már talán közhelynek tűnik, de ha a szavak mögé és a szívünk mélyére nézünk, rá kell jönnünk, hogy a szeretet mindennek az alapja, a világ és az életünk alapja. S bár az életünk, és talán a világ is múlandó, a szeretet soha el nem fogy, a szeretet örök, ahogy a karácsony is, amely olyan az ünnepek sorában, mint az örökzöld a növények között." /Részlet az Örökzöld című könyvből/.


Ugyan időben messze vagyunk már az Advent és Karácsony naptári idejétől, de bízzunk abban, hogy a hétköznapok nehézségein átsegít.... hogy az emberek jók, bizonyítja az "angyalkezű" lakók által földíszített fenyőfa, amely így lett Mindenki Karácsonyfája /fotókon/.

fa1.jpg

fa2.jpg

Jávori Lászlóné- Pannika bebizonyította- a ma emberéből sem hunyt még ki a szeretet lángja. Pusztán táplálni kellene folyamatosan a tüzet... és újra a szeretet melegsége töltené el az emberiség lelkét.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 629
Tegnapi: 412
Heti: 2 429
Havi: 5 407
Össz.: 576 047

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- "Nézz a nagy Egészre. A szeretet mindig ott van benne"
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »