Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

2012. március 6.- A Wass Albert Könyvtár és Múzeum I. emeleti nagyterme adott otthont Batsányi- emlékdíjas költönk, írónk legújabb könyvbemutatójának. Horváth József eddig egy tucat művet publikált- verses és prózai jellegű kötetekkel is megörvendeztette az irodalom kedvelőit. A könyvbemutató Hangodi László történész- muzeológus színvonalas bevezetőjével vette kezdetét, aki így ír a Köd az öböl fölött című mű Előszavában:

fog1.jpg

"Tapolca és környéke mára közismert szerzője a nyugállományú főtiszt. Eddig összesen tizenkét kötettel örvendeztette meg olvasóit, amelynek sorában a költészeti kiadványok mellett öt ízben kortörténeti szociográfiákat adott ki. Ezek szeretett szűkebb hazájának, Tapolca és vidéke történetének utóbbi fél évszázadából tesznek közkinccsé érdekes, tanulságos és értékes közelmúlt-történeti adalékokat. Művei e típusán belül a legsikeresebbek- a saját életútja eseményeit; a Nemesvita-kongói térségében megélt szabad és eseménydús fiatal éveit, illetve a rendőrség kötelékében töltött szolgálati éveinek leírását közreadó könyveit tekinthetjük.

Hosszú és fáradtságot nem ismerő szorgos kutatómunka és anyaggyűjtés után most újabb kötetével áll olvasói elé. Köd az öböl fölött. A Szigliget és Balatonederics közötti Balaton-öböl minden évszakban megkapó szépségű tájképélménye inspirálta címválasztását, s a kötet lapjain is eme tájék majd egy évszázados históriája, annak szereplői, eseményei, örömei és bánatai kelnek életre, kapnak lábra, mintegy kilépve a feledés homályából.

Szigliget, Balatonederics, Nemesvita, Hegymagas, Cifra-major, a Szent György-hegy és Úrasszony-Kongó képezik azt a tájföldrajzi keretet, amelynek szépkorú lakói idézik a kötetben lapról-lapra az első világháború 1914 nyári kezdetétől egészen jelenkorunkig az egymást követő generációk mindennapi életét, sorsfordító esztendők országos eseményei helyi lecsapódásainak tükrében.

... A kötet végén aztán felszáll a köd az öböl egéről. S e könyv az öböl falvainak tanulságos és elgondolkodtató üzenete. A múltból a mának. "

fog2.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 777
Heti: 2 620
Havi: 5 598
Össz.: 576 238

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Könyvbemutató: Horváth József tanulságos és elgondolkodtató üzenete
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »