Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Bartók Eszterrel és Jamie Winchesterrel forrósít az Európa Pont 

Igényes koncertekkel, informatív és interaktív Európai Mobilitás Börzével, az idei év egyik Lux-díj esélyes alkotásával és az első lengyel könyvcsereberével pörgeti fel az őszt az Európa Pont. A Millenárison található kulturális központban ebben a hónapban olyan neves művészek fordulnak meg, mint Bartók Eszter és a Hangfestők, Jamie Winchester, Joanna Bator lengyel írónő valamint a varsói Polpo Motel.jawin2.jpgA külföldön való tanulás vagy éppen munkavállalás útvesztőjében könnyű elveszni. Az Európa Pont ezen kíván változtatni, ezért egy külön börzét szervez, hogy megmutassa, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik más európai országban szeretnének élni, dolgozni, tanulni. A november 11-i Európai Mobilitási Börzén a Mobilitás, az ÖKA, az Artemisszió Alapítvány és az EURES munkatársai konkrét tanácsokkal, lehetőségekkel várják az érdeklődőket, és segítenek kiválasztani az Európai Bizottság Programjai közül mindenkinek a legmegfelelőbbet. Az estét Bartók Eszter és a Hangfestők illetve a Jamie Winchester trio koncertje zárja.

A hónap másik érdekes programja a novemberben aktuálissá váló Lux-díj apropóján a Lumière Filmklub. November 17-én az Európai Parlament rangos filmes elismerésére jelölt Athina Rachel Tsangari rendező Attenberg című filmjét vetítik. A filmklub vendége Báron György kritikus lesz, akivel Gyárfás Dorka beszélget.

November végén pedig a Millenárison megvalósul az első lengyel könyvcserebere, amelynek exkluzív vendége Joanna Bator lengyel írónő és a varsói Polpo Motel zenekar.

jawin.jpg

 
Részletes program:


November 6. 15.00 - Kiállítás megnyitó:  Budapest Szubjektív Atlasza, Magyarország, szubjektíven
A Kitchen Budapest médialabor és a HVG Könyvek kiadó idén jelentette meg Magyarország szubjektív atlaszát, Annelys de Vet holland tervezőgrafikus és Bujdosó Attila kurátor szerkesztésében. A kiállítást a könyvben szereplő munkákból válogat.
Bővebben az atlaszról: szubjektivatlasz.kibu.hu

November 11. 17:00 - Vörk-shop: Európai Mobilítás Börze
Szeretnél Európában tanulni, dolgozni, önkénteskedni? Szeretnél közelebbről megismerkedni más kultúrákkal, nemzetekkel? Ha igen, akkor november 11-én nálunk a helyed! A  Mobilitás, az ÖKA, az Artemisszió Alapítvány és az EURES munkatársai konkrét tanácsokkal, lehetőségekkel várnak, segítenek kiválasztani az Európai Bizottság Programjai közül a Neked legmegfelelőbbet.
Ha már tudod, hogy merre indulj és kihez fordulj, akkor 19:00-tól hallgasd meg Jamie Winchester, énekes és Sinha Róbert, gitárművész élettörténetét, akik saját bőrükön tapasztalták meg a mobilítás előnyeit.
20:15 Hangfestők koncert
Bartók Eszter (ének), Sinha Róbert (gitár), Vidák Róbert (gitár)
A Hangfestők előadásában magyar népdalfeldolgozásokból álló műsort hallhatnak az érdeklődők, amelyeket flamencóval és egyéb gitárzenei stílusokkal ötvözve a trió tagjai egy teljesen egyedülálló zenei fúziót hoznak létre. Produkciójuk nemcsak egyediségével, hanem színvonalával is kiemelkedik a manapság oly divatos világzenei projektek közül.
21:00 Jamie Winchester trio koncert
Jamie Winchestert senkinek sem kell bemutatni, ezen alkalommal a zenész a korábbinál is finomabb darabokat játszik zenekarával.

November 14.  - Európa Akadémia: Az EU új, többéves költségvetése
Megkezdődött az EU következő, többéves költségvetéséről szóló vita. A kerekasztal beszélgetésen sorra vesszük, hogy melyek azok a fontos kérdések, amelyek várhatóan terítékre kerülnek és milyen eltérő álláspontok csapnak majd össze.
A kerekasztal beszélgetés résztvevői: dr. Szemlér Tamás, Budapesti Gazdasági Főiskola, Tanszékvezető, Főiskolai docens dr. Hetényi Géza Külügyminisztérium, Főosztályvezető és Philippe Bertrand, az Európai Bizottság Költségvetési Főigazgatóságának főosztályvezetője. Moderátor: Martin József Péter, gazdasági újságíró.

November 16. - Európa Jövője: Európa: 80 millió szegény hazája?
Milyen problémákat okoz a (mély)szegénység az egyes európai uniós tagállamokban, milyen okai vannak kialakulásának és milyen megoldási javaslatok léteznek.
Vendég: Csepeli György, szociológus, egyetemi tanár, a Magyar Szociológiai Társaság elnöke és Balogh Zoltán, Társadalmi Felzárkózásért Felelős államtitkár.
Moderátor: Martin József Péter

November 17. 19:00 - Lumière Filmklub a Lux-díj jegyében
Az Európai Parlament 2011-es Lux-díj átadásának alkalmával Athina Rachel Tsangari díjra jelölt Attenberg című filmjét vetítjük.
Vendég: Báron György, filmkritikus, a Lux-díj nemzetközi válogatóbizottságának tagja
Házigazda: Gyárfás Dorka
A vetítés kurátora Bujdosó Bori újságíró.

November 23. 17:00 – Lengyel nap és Elsõ lengyel könyvcserebere
Könyvvásár és cserebere
Egy fedél alá hozzuk az utóbbi években magyar nyelven megjelent összes lengyel irodalmi művet: többek között Olga Tokarczuk, Krzysztof Varga, Andrzej Stasiuk és Joanna Bator kötetei közül válogathatnak.
Az első lengyel könyvcsereberére szívesen várunk lengyel irodalmi alkotásokat lengyel és magyar nyelven, világirodalmi műveket lengyelül, továbbá lengyel kultúrával kapcsolatos kiadványokat egyaránt.
18:00 Mit adnak nekünk a lengyelek? Miért olvasunk lengyel irodalmat?
Beszélgetés a lengyel irodalom műfordítóival és magyar könyvkiadókkal a legfrissebb magyarországi könyvújdonságokról
Díszvendég: Joanna Bator írónõ
Moderátor: Artner Szilágyi Szilvia Sisso író, újságíró
20:00 Polpo Motel koncert
A varsói Polpo Motel két tagja szélsõségesen eltérõ világokból érkezett: Olga Mys³owska klasszikus képzettségû énekesnõ, Paul Esswood tanítványa. Daniel Pigoñski avantgárd billentyûs-zeneszerzõ, színházi kísérõzenék szerzõje. Dalaikban a gyermekded infantilizmustól a depressziós jazzig bármi megtörténhet.


Forrás: Szakály Szilvia- www.redlemon.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Bartók Eszterrel és Jamie Winchesterrel forrósít az Európa Pont
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »