Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. november 12.- Szent Mártont a korai középkor egyik "legnépszerűbb" vallási alakjaként tartják számon hazánkban is, különösen magyar gyökereire való tekintettel. Az Összefogás Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete ápolva a hagyományokat- rendezvényt szervezett a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templom  előtti téren.

nagy4.jpg

A hideg idő ellenére szép számmal érkeztek a lampionokkal "fölszerelkezett" szülők és gyermekek. A templom bejárata előtt elsőként Kondor Péter a szerveződés elöke köszöntötte és köszönte meg mindenkinek a részvételt, majd elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal indították útjára rendezvényüket- amely a Márton-napi lampionos felvonulás nevet kapta.

nagy1.jpg

Molnár Attila már a helyi Német Kisebbségi Önkormányzat nevében szólt, támogatásáról biztosítva az egyesületet.

nagy2.jpg

Szent Márton életének egyes állomásait elevenítette föl Csere Sándor kanonok-plébános, majd a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola diákjai adtak elő dalokat az ismert szentről.

nagy3.jpg

nagy5.jpg

Végezetül Kondor Péter stílszerűen egy lampionnal és Oklevéllel köszönte meg a támogatást Molnár Attila elnöknek, a Nők a Balatonért Egyesület Badacsonylábdihegy-i Csoportjának, Csere Sándor kanonok-plébánosnak és Bányai Barbara pedagógusnak, az általános iskola képviseletében.

nagy6.jpg

Ezt követően- lampionnal a kezükben- elindult a menet a Malom-tó- Fő tér- Bem apó utca útvonalon a Kazinczy téri volt játszótérre, ahol már finom libazsíros kenyér és forró tea várta a felvonulókat.

nagy7.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 186
Tegnapi: 425
Heti: 995
Havi: 7 539
Össz.: 578 179

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Márton- napi lampionos felvonulás
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »