Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Kisapáti- 2012. március 9.- A Tapolcai Rendőrkapitányság két dolgozója- Bakler Zoltán főhadnagy és Puha Viktor főtörzszászlós lakossági fóruma következő helyszínére érkezett. Ezúttal komolyabb érdeklődés mutatkozott a téma iránt, sokan voltak kíváncsiak a mindenkit érintő közlekedési, jogszabályi változásokra. Keszei Endrét, a település polgármesterét kérdeztük a részletekről.

kapati.jpg

A közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések köréről, e tevékenységekre vonatkozó rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, felhasználásának rendjéről és az ellenőrzésben történő közreműködés feltételeiről részleteiben is tájékoztatott Bakler főhadnagy, miközben témával kapcsolatos videókat tekinthettek meg a kisapátiban élő, megjelentlakosok is. Külön pozitívumként értékelendő, hogy a település vezetői, képviselők, és sok fiatal is tiszteletét tette a rendezvényen.

Keszei Endre (fotón) nyilatkozata: - A Tapolcai Rendőrkapitányság, valamint a Magyar Vöröskereszt Kisapáti Alapszervezetének illetékesei kerestek meg ez ügyben bennünket. Mindig örülümk az ilyen vagy ehhez hasonló kezdeményezéseknek, így örömmel fogadtuk Bakler Zoltán főhadnagy és Puha Viktor főtörzszászlós urak tartalmas előadását is.

keszeie_2009.12.14-13.58.37.jpg

Számomra is kiemelt jelentőséggel bírt a tájékoztató, ugyanis 1973 óta rendelkezem már jogosítvánnyal. Ennek ellenére nem vagyok benne biztos, hogy "csont nélkül" átmennék egy mai KRESZ- vizsgán. Úgy gondolom, senkinek sem árt az ismeretek felelevenítése, bővítése... tisztában lenni az újdonságokkal, változásokkal.

Édesapám például már 84 esztendős, mégis aktív gépjárművezető. Mégis... anyukámnak kellett figyelmeztetni, hogy nem szabad forgalommal szemben parkolni. Ez is adalék ahhoz, hogy érdemes időt szakítani, eljönni ezekre a fórumokra, meghallgatni a mindenkit érintő információkat. Partnerek voltunk, vagyunk és leszünk az ilyen és ehhez hasonló jellegű rendezvényekre.

- Sok szó esik a magyarok közlekedési kultúrájának alacsony szintjére. Pár éve egy német szaktekintély marasztalt el bennünket...

- Munkám során hazánkon kívül más országokba is, így Németországba is eljutottam. Az ott élők- érdekes-, hogy "jó kisfiú" módjára betartják a közlekedési szabályokat. Ahogy átlépik a magyar határt, mintha egészen más előírások vonatkoznának rájuk. Itt minden megengedett számukra... dupla záróvonalon előzhetnek, a túlléphetik a megengedett sebességhatárokat, és még sorolhatnám. Jómagam tiszteletben tartom és betartom a szabályokat... egyet kivéve. Vas megyében már "őrzik" a fotómat, ugyanis hajlamos vagyok én is túllépni a megengedett sebességet (mosolyog).

kapati3.jpg

- Polgármester úr szükségesnek tartja a szigorításokat?

- Igen, mégis annyit hozzá kell tennem, hogy nem elég pusztán az autósokat szankcionálni. Terjedjenek ki ezek a megszorító intézkedések a kerékpárosokra és a gyalogosokra is. Az utóbbiak- a médiának is köszönhetően-, annyira fölbátorodtak, hogy már a gyalogátkelőhely szélén- cigarettával a kezükben- kezddenek mélységi eszmecserét folytatni... úgy kell őket visszaimádkozni a járdára.

Sok téveszme kering az elmékben, az ilyem rendőrségi fórumok keretében ezeket helyre lehet tenni, a felmerülő kérdésekre pedig választ lehet kapni, ahogy itt is történt.

kapati2.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 777
Heti: 2 604
Havi: 5 582
Össz.: 576 222

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Kisapátin a rendőrségi lakossági fórum
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »