Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Vadelütések

2012.05.11-én két esetben is vadelütés miatt riasztották a rendőrséget és a vadásztársaságot. A kora reggeli és az esti, szürkületi órákban különösen fontos, hogy a gépkocsivezetők körültekintően közlekedjenek és a sebességet az esetleges, hirtelen fékezésre is felkészülve válasszák meg. Így – ha baleset nem is – de a személyi sérülés nagyobb eséllyel elkerülhető.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

11-én 05:43 órakor egy Chevrolet szgk. sofőrje a 8-as számú főútvonalon, Veszprém felől Ajka irányába közlekedett. A kétszer kétsávos főútvonal külső forgalmi sávjában, az 59-60 km szelvény közötti útszakaszon a haladási irány szerinti jobb oldalon egy füves területről egy őzbak futott személygépkocsi elé. A járművezető a vészfékezés ellenére a gépkocsi jobb elejével az állatot elütötte, amely következtében a gépkocsiban anyagi kár keletkezett, a vadon élő állat pedig a helyszínen elpusztult. A baleset során személyi sérülés nem történt.  

Ugyanezen a napon, 19:45 időpontban egy dabronci lakos Hyundai személygépkocsijával közlekedett a 7329-es úton Zalagyömörő irányából Gógánfa irányába, amikor a Zalagyömörő helységtáblától 250 m-re, az út jobb oldalán lévő füves árokból – féktávolságon belül – egy őz ugrott a járműve elé. A sofőr az őzet észlelve vészfékezett, de az ütközést elkerülni már nem tudta. A baleset következtében az állat a helyszínen kimúlt.

 

Önként távoztak, de rendőri kísérettel tértek vissza a lakásotthonba

Nem ritka, hogy a lakásotthonban élő fiatalok engedély nélkül hagyják el a biztonságot nyújtó intézményt. 2012. május 11-én két esetben is a rendőrség segítségét kérték eltűnt gyermekek felkutatása céljából.

2012.05.11 napon 17:55 időpontban a zirci lakásotthon ügyletes nevelője tett bejelentést, miszerint az intézmény lakója, egy 16 éves fiatal az otthonból – kivonva magát a felügyelet alól – engedély nélkül távozott. A járőr a nevelő által megadott, vélelmezett tartózkodási helyet ellenőrizte, ott azonban a fiatalt nem volt feltalálható. A keresés nem fejeződött be, 19:00 órakor a járőrök az elkóborló lakót a Papkeszi temető mögötti erdős részen megtalálták, igazoltatták, majd a gyám megérkezéséig a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállították.

Szintén ezen a napon, 10:15-kor lakhelyéről állítottak elő egy pápai fiatalt a rendőrök, aki a zirci gyermekvédelmi intézetből távozott el engedély nélkül. Az eltűnés miatt körözés alatt álló fiatalt a Pápai Rendőrkapitányságra állították elő, amíg a lakásotthon képviselője megérkezett érte.

 

Életmentő rendőrök Pápán

Egy fás-bokros területen találtak rá a pápai járőrök egy orvosi ellátásra szoruló férfira.

2012.05.11-én 23.20-kor B.M.-né pápai lakos telefonon tett bejelentést a rendőrkapitányságra, miszerint férje, B.M. 18.30-19.00 óra közötti időben ismeretlen helyre távozott otthonról, azóta életjelet nem adott magáról.

A személynek korábban agyi infarktusa volt, amely növelte a feleség aggodalmát. A kiérkező rendőrök végigjárták a környező területet, majd a ház melletti bozótos, fás területen, fekvő helyzetben megtalálták az eltűnt személyt. Azonnal értesítették a mentőszolgálatot, akik az elsődlegesen vizsgálatok alapján agylágyulást állapítottak meg. A férfit a további kezelések céljából a pápai Kórházba szállították.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »