Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

A gyakorlatban bizonyította az integráció létjogosultságát Magyarország legnagyobb oktatási integrációs programja, a Pokorni Zoltán által is támogatott "Mindenkinek becsengettek!”

 

A "Mindenkinek becsengettek!" program  célja, hogy fogyatékkal élő gyermekeket integráljon normál oktatási intézményekbe. A Down Egyesület által indított és a határokon túl is alkalmazott methodika gyakorlati tapasztalatait összefoglaló szakmai kiadvány alátámasztja, hogy a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében együttműködő szervezetek sikeres lépést tettek a fogyatékkal élő gyermekek integrált oktatása terén. A „Mindenkinek becsengettek!” program 2011-ben a programban résztvevő iskolák tanulóinak és pedagógusainak visszajelzése alapján bizonyítja az inetgrációs programok jótékony hatását.

2011-ben a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében zajló „Mindenkinek becsengettek!” (MBCS) program során részletes szakmai tanulmány készült a Nyíregyházán, Szatmárnémetiben, illetve Ungváron résztvevő összesen 1000 iskolás és óvodás gyermek, közel félezer pedagógus, valamint 30 fogyatékkal élő gyermek és az ő családjaik körében az attitűdváltozás mérése céljából.

A Down Egyesület által kiadott átfogó, digitális „MBCS” kiadvány tartalmazza a részletes szociológiai tanulmány kivonatát, melyből kikristályosodik, hogy a „Mindenkinek becsengettek!” program megalapozott, szakmai sikerei bizonyítást nyertek, és érdemes folytatni a jövőben is. A kiadvány bemutatóján, 2011. december 20-án újabb együttműködést írt alá a magyar (Down Egyesület), ukrán („Élet Útja” Rehabilitációs Központ) és román(Caritas Satu Mare) partner, emellett Kovács Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke is támogatásáról biztosította a Megyeházi sajtótájékoztatón résztvevő három szervezetet. Januártól hazánk több nagyvárosának iskoláiban is „mindenkinek becsengetnek”.

A magyar és angol nyelvű kiadvány elérhető a www.mbcs.hu weboldalon, a román nyelvű a www.clopotelulsunapentrutoti.org -on, az ukrán pedig a www.dzvinok.org – on. A részletes szakmai tanulmány igényelhető a pr@downegyesulet.hu e-mail címen.

„Programunkkal szeretnénk elérni azt, hogy a többségi társadalom szimpátiája mellett, a megfelelő differenciált oktatási módszerek alkalmazásával, minél több fogyatékos gyermek részére egyszerűen legyen elérhető a korai fejlesztés és az integrált oktatás Magyarországon” Kisari Károly elnök, Down Egyesület

Forrás: Vékony Kata PR-manager- Down Egyesület


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 425
Heti: 950
Havi: 7 494
Össz.: 578 134

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- A gyakorlatban bizonyította az integráció létjogosultságát...
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »