Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Gyógyhely lehet Tapolca


Tapolca Város Önkormányzata a város és térsége turizmusának hosszútávú fejlesztése érdekében szeretné a város egyes részeit gyógyhellyé minősíttetni.  A cím elnyerésével Tapolca hivatalosan is bekerülne a gyógyturizmus élcsapatát alkotó, jelenleg 13 magyarországi települést számláló gyógyhelyek csoportjába.

Ahhoz, hogy egy település, vagy annak egy része gyógyhely lehessen számos kritériumnak – pl. természetes gyógytényező, tiszta levegő, alacsony zajszint – kell megfelelnie. Mindezen tényezőket igazolva kerülhet sor a kérelem beadására, amelynek során az ÁNTSZ  Országos Tisztifőorvosi Hivatal keretein belül működő Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főosztály dönt a minősítés odaítéléséről tudtuk meg Parapatics Tamás önkormányzati főtanácsadótól.

A minősítéssel kapcsolatos döntés-előkészítő tanulmány összeállításával megbízott Aquaprofit Zrt. szakértői tájékoztatták az Önkormányzatot, hogy a címmel a település presztízse kül- és belföldön egyaránt emelkedik, nagyobb vendégvonzó erő prognosztizálható, ezen felül bizonyos pályázati konstrukcióknál a többi településnél magasabb összegekre pályázhatnak vagy kizárólagosan indulhatnak azon a gyógyhelyek, így a fejlesztési lehetőségek is bővülnek a város számára.

Az előzetes tervek szerint Tapolcán a Malomtó és Gyógybarlang környéke nyerheti el a gyógyhely minősítést, a végleges határok az illetékes hatóságokkal és szakértőkkel egyeztetve kerülnek majd meghatározásra. A döntés előkészítő tanulmányt a Képviselő-testület 2012 áprilisi ülésén vitatja meg. Elfogadása esetén a megkezdett folyamat befejezésével Tapolca városa előreláthatóan 2013 tavaszán szerezheti meg a gyógyhely címet.

di140023.jpg

Forrás: Kovács Melinda önkormányzati sajtóreferens


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 375
Tegnapi: 384
Heti: 759
Havi: 7 303
Össz.: 577 943

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Gyógyhely lehet Tapolca
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »