Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Keszthely- 2012. február 22.- Fél évszázados az Európai Unió Közös Agrárpolitikája. Ennek apropójaként a VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet programsorozata keszthelyi állomásán bonyolították le a "Mire KAP-ható a városi ifjúság?" elnevezésű programot, amelnyek helyszínéül a Pannon Egyetem Georgikon Karának "D" épülete szolgált.

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikáját (KAP) mutatta és mutatja be az egymáshoz kapcsolódó fotópályázat, workshop és előadássorozat, amelyet a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet hirdetett meg, Keszthely az ötödik- közép-dunántúli- állomásként kapcsolódott a programsorozatba. A rendezvény a fiatalokat célozza meg, hogy megismeresse velük a KAP szerepét az élelmiszer- és ellátásbiztonság, a környezetvédelem és vidékfejlesztés terén.

Kérdéseinkre dr. Brandt Sára (fotón), a VKSZI, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Állandó Titkárságának igazgatója válaszolt.

pic1.jpg

- A konferenciasorozat életre keltésének oka, hogy 2010 novemberében az Európai Bizottság felhívást tett közzé a Közös Agrárpolitika- i tájékozató tevékenység támogatására. Erre a mi intézményünk is sikerrel pályázott. Maga a program lefutási ideje egy év. Ennek keretében- tájékoztatási céllal, regionálisan hét helyszínen konferenciasorozatot rendeztünk, rendezünk. Célja, hogy az az uniós polgárokkal, főleg a városi lakosokkal, ezen belül az ifjúsággal megértessük a Közös Agrárpolitika (KAP) törekvéseit és célkitűzéseit. Ezáltal is növelni tudjuk a KAP ismertségét.

pic4.jpg

Meghirdettük a "Mire KAP-ható a városi ifjúság?" programot, amelybe aktív elemeket is "belecsempésztünk". A lakosságot arra buzdítottuk, hogy mozduljanak ki otthonaikból... természetjárásra ösztönöztük őket. Ennek keretében indítottunk útjára egy fotópályázatot- "Mit jelent számodra a mezőgazdaság?" címmel. Két korcsoportban, hat kategóriában hirdettünk nyerteseket- tájékoztatott dr. Brandt Sára, majd rámutatott: szomorú tendencia, hogy az agrár felsőoktatásban végzett hallgatók közül nagyon elenyésző azok száma, akik ebben a szakmában helyezkednek el. Ennek érdekében- közvetlen eszközökkel is elősegítik-, hogy a közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató ifjáság ráeszméljen arra a kihívásra, amely egy saját gazdaság fenntartásában zajlik. Ezért is tettek közzé egy felhívást, melynek lényege az volt, hogy három fős csapatoknak kellett mintagazdaságot bemutatniuk. A workshop célkitűzéseként a résztvevők ösztönzését, a vidéki gazdaság szépségének és bemutatásának hangsúlyozását jelölte meg az igazgató, majd elismerő szavaimra, miszerint az intézmény pozitív példája követendő, így válaszolt dr. Brandt Sára: - Egy fiatal elméjébe sokkal könnyebb "behatolni", még nyitottabbak az üzenetekre. A gyermek klasszikus nevelésére egy gyakorló szülőnek csak néhány esztendő áll a rendelkezésére. Ezután már egyfajta visszahatás tapasztalható. Bízunk ebben a gerjesztett hatásban, hogy a fiatalok eljönnek, látnak, megtapasztalnak, és ezeket majd továbbítani fogják a szülők felé.

- Milyen volt az elégedettségi indexük a pályaművek láttán?

pic5.jpg

- Aki ellátogatott vagy ellátogat a www.kap2011.eu portálra, saját szemével is láthatja, hogy némelyik fotó művészi színvonalúra sikeredett. A hat kategória hűen tükrözi a vidéki életet, annak pillanatait. Üzenetértéke van a fotóknak- nagyszerűen átjönnek az életérzések, munkafolyamatok, vagy megdöbbenünk a klímaváltozás elszomorító hatásain.

Több mint kétszáz pályázótól összesen 621 fotó érkezett be. Közülük- régiónként- egy fődíjat és további korcsoport és téma szerinti bontásban egy-egy győztest hirdettünk- summázott az igazgató.

pic6.jpg

A program keretén belül előadást tartott: Dublecz Károly, a házigazda és társszervező Pannon Egyetem Georgikon Karának dékánja, Wayda Imréné, a VM VKSZI képzési igazgatója, Madarász István, a Vidékfejlesztési Minisztérium EU agrárpolitikai referense, Papp Gergely, az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) tudományos munkatársa, Bíró Szabolcs, az AKI osztályvezetője, valamint Pernyész Melinda, a VM jogi referense.

pic2.jpg

A rendezvénysorozat következő állomása Hódmezővásárhely lesz (március 7.), a záróprogramra pedig- március 21-én- Gödöllőn kerül majd sor.

pic3.jpg
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 98
Tegnapi: 372
Heti: 470
Havi: 3 448
Össz.: 574 088

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- "Mire KAP-ható a városi ifjúság?"- fotópályázat, workshop, konferencia Keszthelyen
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »