Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Óvatlan volt az interneten ismerkedő férfi

Egy 65 éves budapesti férfi tett bejelentést, hogy a vele balatonalmádi nyaralójába érkező, újdonsült nőismerőse mintegy egymillió forintját ellopta.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Az úr pár nappal korábban ismerkedett meg a 44 éves budapesti nővel internetes társkereső oldalon, a nyaralóban eltöltött hétvége kiválóan alkalmas lett volna ismerkedésre. Az utazást összekötötte üzleti ügyei elintézésével is, amely során jelentős összeget vett magához.

A délutáni italozás közben folytatott beszélgetés során a férfinak gyanús lett a hölgy viselkedése és elbeszélése, miszerint az asszonyt a rendőrség is keresi. Megnézte a táskáját, amelyből csaknem egy millió forint hiányzott. Felajánlotta vendégének, ha visszaadja a pénzét, szabadon elmehet, a nő azonban tagadott. Ekkor az úr értesítette a rendőrséget, akik a helyszínen ruházat átvizsgálást hajtottak végre, s ennek során megtalálták a kabát bélésébe rejtett, összegumizott pénzt.

A rendőrségen újabb meglepetés érte a férfit: pénztárcájába belenézve észrevette, hogy abból is hiányzik egy jelentősebb összeg. Ráadásul közölték vele, hogy a nő igazat mondott: egyebek mellett egy budapesti rendőrkapitányság is körözte rablás miatt.

 

A helyszínen elhagyott mobilja buktatta le a tolvajt

Két üzletbe is betört a félreérthetetlen nyomot hátrahagyó férfi. Elkapták.

A hét utolsó napján két üzletbe is betört, s több tízezer Ft-ot zsákmányolt egy helyi lakosú férfi Tapolcán. A bűncselekmény eltervezésekor valószínűleg nem is feltételezte, hogy a város rendőrei igen gyorsan a nyomára bukkannak.

A Kapitányság ügyeletére február 19-én korán reggel érkezett a bejelentés, hogy a város egyik borozójának kirakatüvegét ismeretlen tettes betörte, majd az ott található zárt pénztárgépet földhöz vágva abból 3.000 Ft készpénzt tulajdonított el. Az elkövető kevésnek találhatta ezt az összeget, ugyanis a vendéglátó helyiségből nyíló ajtón található lakatpántot lefeszítette, majd átment a közös épületben lévő ruházati üzletbe, ahol szintén nem kegyelmezett a pénztárgépnek. Miután azt is összetörte, a benne található 47.000 Ft-ot, valamint megközelítőleg 15.000 Ft értékben különféle ruhákat is magával vitt.

A helyszínre érkező rendőrök a tanúkutatás és az adatgyűjtés folyamán egy, a földön fekvő mobiltelefonra lettek figyelmesek, melyet az addig ismeretlen tettes a bűncselekmény elkövetése közben veszíthetett el. A telefon segítségével könnyen megállapítást nyert a tolvaj kiléte, akire tapolcai lakásában csaptak le a rendőrök. A 26 éves férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene kisebb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás. 

 

Garázdák a belvárosban

Szópárbajból ökölpárbaj a veszprémi Hotel mögött.

2012.02.17-én (péntek) este 11 óra körül egy 5 fős, 20 év körüli személyekből álló csoport indult szórakozni Veszprém belvárosába. A Hotel mögötti parkolóban egy másik, szórakozásból már hazafelé induló társasággal futottak össze, a találkozásból azonban összecsapás lett: az előzetes szópárbajt követően több személy között valódi ökölpárbaj alakult ki több. Az erőszakot kiváltó okra később egyik fél sem tudott magyarázatot adni, azonban mindkét csapat tagjai az esetet megelőzően jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak, ami nagyban hozzájárulhatott az erőfitogtatásához.

A pár perces összecsapásban egy személy 8 napon túl gyógyuló súlyos, míg egy további személy 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a verekedésben résztvevőkkel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Veszprémi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

 

Adóhatóság körözte

A NAV kereste az igazoltatott férfit, rendőrök állították elő.

2012.02.18. nap 19:25 órakor a Nemesvámos, 7301 út mellett található üzemanyag töltőállomáson a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai igazoltattak egy veszprémi lakost, akiről adategyeztetés során megállapítást nyert, hogy körözik. Ezt követően a járművezetőt a helyszínen elfogták, majd a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították.

A férfit bűncselekmény miatt a NAV Közép-Dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága Komárom-Esztergom Megyei Vizsgálati Osztály körözte, így a rendőrség a férfit – további vizsgálatok lefolytatása céljából - a fenti szervnek átadta.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 415
Tegnapi: 384
Heti: 799
Havi: 7 343
Össz.: 577 983

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »