Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca, 2011. november 15.- Ismét benépesült a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlege, ami nem véletlen. Lázár Zsófia írónő (Lázár Ervin lánya) volt a vendég, aki Bogármese című könyveiről mesélt a hallgatóságnak.

A könyvek szerzője nem érkezett egyedül, hiszen művei illusztrátora- Faltisz Alexandra grafikusművész is vele tartott.

Vasáros Ferencné- Márti néni rövid bevezetője után a kedves, közvetlen írónő szólt a Bogármese című könyve első részének születéséről. Elmondta, külön öröm számára, hogy édesapjával, a Kossuth-, és József Attila- díjas íróval- Lázár Ervinnel közös az alkotás. Az édesapa és kisleány párbeszéde, amely hol valós, hol a képzelet szüleménye,  ahol a mese által kel életre az erdő... számtalan bogárral találkozhatnak az olvasók- jókkal és rosszakkal egyaránt. Sakti-Baktival, Karcsúcincérrel, Botsáskával, Rózsabogárral vagy éppen a rusnya Páncélfejűekkel.

lzs1.jpg

"Nem is hallotta meg azt a kaparászást az ajtón. Sakti-Bakti azonban rögtön felriadt, és tágra nyílt szemekkel bámulta, ahogy az ajtó mögül elősereglik egy csapat rusnya Páncélfejű...

Közben a Karcsúcincér, a Botsáska és a Rózsabogár megérkeztek a Fehér Sziklához, elbújtak egy vakondtúrás mögé, és kupaktanácsot tartottak.

- Mindenki számára világos, mi a feladata? - kérdezte végül a Botsáska. A Karcsúcincér és a Rózsabogár komolyan bólintottak.

- Akkor akció indul! - kiáltotta a Botsáska." (Lázár Zsófia: Bogármese- második rész- részlet).

lzs2.jpg

A mű két része számtalan izgalmat tartogat az olvasó számára, azonban ahhoz, hogy az olvasottakat még jobban vizualizálják a gyerekek, döntő érdeme van az elismert grafikusművésznek- Faltisz Alexandrának. A kedves illusztrációk "életre keltőjét" még édesapjától "örökölte" az írónő.

Fölváltva meséltek a könyvekkel kapcsolatos élményeikről, interaktív formában bekapcsolva a résztvevőket is a beszélgetésbe.

Szó esett még egy új könyvről is, amely lassan aktuálissá válik- a Téli mese címet kapta a szerzőtől. Az illusztrációkat itt is Faltisz Alexandra készítette. Részlet a könyvből: "Batein Kaitos, az északnyugati erdők réme tartja rettegésben a környéket. Az udvar és a kis királylány, Bellatrix mindent megtesznek azért, hogy megóvják Sarkcsillagváros békéjét, miközben a lakók izgatottan készülődnek a Hóünnepre, melyre idén maga Hóapó látogat el."

lzs4.jpg

Miután a szerző és az illusztrátor megosztotta élményeit, záporoztak a kérdések a gyerekektől, amelyek főleg a "csillag" köré csoportosultak, amely fontos eleme új művének. A rendezvény végén- kapcsolódva a könyvek témájához- rajzverseny vette kezdetét.

lzs3.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 642
Tegnapi: 412
Heti: 2 442
Havi: 5 420
Össz.: 576 060

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Bogármese- Lázár Zsófiától
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »