Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tanulságos elfogások Balatonalmádiban

 

Nem unatkoztak a héten a balatonalmádi rendőrkapitányság munkatársai. Több és többféle ügyben is sikerült elfogni és kihallgatni a keresett személyeket.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Hétfőn este 9 órakor a 71. számú főútvonalon végzett fokozott ellenőrzés során a járőr igazoltatott egy balatonvilágosi férfit, akiről kiderült, hogy a Siófoki Városi Bíróság határozata alapján a Balatonalmádi Rendőrkapitányság körözését adta ki, tartózkodási helyének megállapítására.

A bűntető eljárás során minden meghallgatott és kihallgatott személynek felhívják a figyelmét arra, hogy az eljárás során köteles a lakcímváltozását 3 napon belül bejelenteni az érintett hatóságnál. A hiányos adatközlés nemcsak a bűnügyesek munkáját nehezíti meg, de külön feladatot jelent a közrendes állománynak is, mert körözési feladatok keletkeznek belőle.   

 

Szerdán délután a kenesei kollégák a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállítottak egy 52 éves enyingi férfit. A férfi ellen gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás, az ennek keretében folytatott adatkutatás során derült fény enyingi tartózkodására. A helybeli rendőrőrs munkatársai megkeresésre elfogták és átadták a balatonalmádi hatóságnak.

 

Csütörtökön alig éjfél után a járőr igazoltatott egy férfit Papkeszi külterületén, aki nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni. Személyazonossága megállapítására a Balatonkenese Rendőrőrsre állították elő. Az általa bemondott adatok a valóságnak megfeleltek, körözésben nem szerepelt, intézkedés végén panasz, és sérülés menetesen szabadon engedték.

Megúszhatta volna, ha be tud mutatni valamilyen érvényes, fényképpel ellátott igazolványt!

 

Még hétfőn távozott engedély nélkül a lakásotthonból egy 16 és egy 14 éves fiú. Eltűnésüket az otthon nevelője jelentette be, az elmondott információk alapján Balatonalmádiban kezdték meg a keresést. A rendőrök többször is megjelentek egy balatonalmádi címen, amelyet a fiatalok egy volt otthonlakó révén ismertek, de csütörtök délutánig nem találták a fiúkat. Akkor, hogy ne tudjanak megszökni az ellenálló fiatalok, a járőrök személyi szabadságukat korlátozó eszközt, vagyis bilincset alkalmaztak.

A jogszabály kötelezi a lakásotthon nevelőit, felügyelőit és rendőrséget is, hogy foglalkozzon az engedély nélkül eltávozó gyerekekkel. Az eltűnések okai gyakran egy mozi, egy buli, egy hazalátogatás, egy barátnál alvás, pedig erre megfelelő magatartás esetén legálisan is van lehetőség. Mégis komolyan kell venni, mert a kiszolgáltatott helyzetbe került, szökésben lévő fiatal könnyebben válhat bűncselekmény áldozatává, vagy elkövetőjévé.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 285
Heti: 727
Havi: 7 048
Össz.: 589 964

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »