Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Pénztárcalopások a piacon

2011. november 11-én, napközben Veszprém vásárcsarnoknál két lopás is történt. Egy hajmáskéri férfinak a pulton felejtett pénztárcáját lopta el ismeretlen tettes, benne készpénzzel, bankkártyával és iratokkal, 25.000.- forint kárt okozva. Egy másik férfinak a táskája oldalsó zsebéből lopták el a pénztárcáját, benne személyes irataival és bankkártyával, 13.000.- forint kárt okozva.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg


Kábítószer és lopott mobil a kesztyűtartóban

Ugyancsak pénteken, a déli órákban a rendőrjárőr igazoltatta a megyeszékhely egyik benzinkútján egy oda betérő autó vezetőjét. A gépkocsi átvizsgálása során annak kesztyűtartójából kábítószergyanús anyag került elő. Az autót vezető baracskai lakos elismerte, hogy kb. két héttel korábban kábítószert fogyasztott, melyet a gyorsteszt is megerősített. A 26 éves nőt előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ellene kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

2011. november 12-én, este Veszprém egyik lakótelepén egy személygépkocsit és az abban utazókat vonta ellenőrzés alá a járőr. A gépkocsi átvizsgálása során annak kesztyűtartójából egy mobiltelefon került elő, melyet a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözött. A telefon lefoglalásra került, a gépkocsi vezetőjét pedig előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra.


Távoltartás Dudaron

Szombaton a délutáni órákban egy dudari asszony kért rendőri segítséget, mert férje ittas állapotban bántalmazással fenyegette meg 15 éves gyermeke jelenlétében. A helyszínen nem először kellett intézkedni a rendőröknek, a férfi ellen már folyamatban volt egy büntetőeljárás kiskorú veszélyeztetetése, zaklatás és könnyű testi sértés miatt. A sértett magánindítványt terjesztett elő, a Zirci Rendőrőrs pedig elrendelte a családfő ideiglenes megelőző távoltartását, melyre figyelemmel az esti órákban el is hagyta otthonát. Hétfőn hajnalban azonban az agresszív férfi ismét megjelent a lakáson és kapcsolatba akart lépni a feleségével. Mivel a távoltartás szabályait megszegte, szabálysértés elkövetése miatt előállították a rendőrőrsre.


Engedély nélkül horgászott

2011. november 13-án Hajmáskéren egy halőr kért rendőri intézkedést, mert észlelte, hogy a Séd patakból egy férfi egy pisztrángot fogott ki, az igazoltatásra való felszólításnak pedig nem tett eleget, hanem a kifogott halat hazavitte. A pisztráng értéke kb. 5.000.- forint. A horgász ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.


Eltévesztette a címet

2011. november 13-án, hajnalban egy zirci lakos tett bejelentést a helyi rendőrőrsre, mert a házuk nappalijában egy ismeretlen, alsónadrágra vetkőzött fiatalt talált, erősen ittas állapotban. A hívatlan vendégről kiderült, hogy házibuliban volt a közelben, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Felfrissülni kiment az utcára, majd tévedésből már egy másik házba tért vissza. A házigazdát az éjszakai látogató megcsörrenő mobiltelefonja ébresztette föl. A sértett magánlaksértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő, a 17 éves fiút pedig állapotára tekintettel biztonsági intézkedés keretében édesanyjának adták át a zirci rendőrök.


Bébi-bikákat loptak egy gazdától

Három bikaborjú tűnt el 2011. november 5-én 15 óra és november 6-án 10 óra közötti időszakban egy Pápa környéki településen gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozó karámjából.

Az egyenként kb. 300 kg tömegű, charolais fajtájú bikaborjak a vállalkozó családi birtokán, szabad tartásban nevelkedtek az anyjuk mellett, másik négy anyatehén és további kisbikák társaságában. A borjakat egy törökországi felvásárló kívánta megvásárolni 1100 Ft/kg áron. A tulajdonos elindította az eladáshoz szükséges jogi eljárást, azonban a célországban zajló muzulmán ünnep miatt a kiszállítás késedelmet szenvedett. A gazda november 6-án délelőtt a szarvasmarhák karámjához ment etetés céljából, melynek során azt tapasztalta, hogy az ép és sértetlen villanypásztor ellenére három darab vágásérett borjú eltűnt. Kára közel 1 millió forint.

Ismeretlen elkövető ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított a Pápa Rendőrkapitányság nyomozást.


Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 643
Tegnapi: 412
Heti: 2 443
Havi: 5 421
Össz.: 576 061

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »