Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. február 25.- "Ég a kisze, lánggal ég,/ Bodor füstje felszáll;/ Tavaszodik, kék az ég,/ Meleg a napsugár./ Mire füstje eloszlik,/ A hideg köd szétfoszlik./ Egész kitavaszodik." Ezt a Hont megyei mondókát akár az I. Tapolcai Téltemető rendezvényen is hallhatták volna a megjelentek. Így is volt látvány bőven.

tt1.jpg

A Tanúhegyek Egyesület szervezésében 19 csapat nevezett a forralt borfőző versenyre, míg 20 egyéni és csoport jelezte részvételét a maskarák bemutatójára. A Tamási Áron Művelődési Központtól indult a kb. ötszáz főnyi tömeg- a Kossuth Lajos utcán át a Városi Piac előtti téren felállított színpadhoz. Itt Torma Tamás moderátor köszöntötte a helyszínre érkezőket.

tt2.jpg

tt3.jpg

Sok ötletes jelmeznek tapsolhatott a nagyérdemű- voltak csoportos Spongyabobok, ír sztepptáncosok, banya, főboszi, hóvirág, kacsa, kalóz vagy békebíró. A kulturális műsorban ismerős fellépők szórakoztatták a szép számú közönséget- a Batsányi Táncegyüttes, a Tapolcai Általános Iskola Batsányi János Tagintézmény diákjai, a Csobánc Népdalkör, a Tapolcai Általános Iskola Bárdos Lajos Intézményegység tanulói, a Széchenyi István Szakképző Iskola hip-hop táncosai, valamint az elmaradhatatlan Tapolcai Musical Színpad tagjai.

tt4.jpg

tt5.jpg

tt6.jpg

tt7.jpg

Az eredményhirdetésen a forralt borfőző verseny legjobbjai után a maskarások is átvehették megérdemelt jutalmukat.

Ezután útjára engedték Tapolca Város malac farkát, a piros-fehér-zöld színű lufikat.

tt8.jpg

Az est fénypontja a város máglyájának megnyújtása volt. A Kinizsi Táncegyüttes táncba hívta a kicsiket és nagyokat, miközben a tűzbe vetették a város kiszebabáját. A táncos résztvevők saját télbanyájukat és gondűző cédulájukat is megsemmisíthették… búcsút mondva a télnek, borongós időnek.

Ahol máglya, ott tűz, ahol tűz, ott a lánglovagok- ezen a délutánon ők is kivonultak, az aprónép pedig hamar nirtokba vette a "nagy, piros, ninós-autót".

tt9.jpg

A hagyományteremtő téltemető rendezvényen Horváthné Dér Erzsébet segített a kiszebábok elkészítésben, de csinos fánkárus lányok is árulták a portékáikat.

A mintegy ezer érdeklődő, a rengeteg vidám, mulatozó  igazolta, hogy településünk polgárainak szüksége van az ilyen és ehhez hasonló közösségi élményekre.

tt10.jpg

Köszönet a Rendőrségnek és a Tapolcai Városőrség és Polgárőr Egyesületnek is, akik a biztonságról gondoskodtak. Végül az ötletgazda civil szervezetek is jelesre vizsgáztak, az elismerő szavak nekik is kijárnak, ahogy a rendező helyi Önkormányzatnak és a Tapolca Kft.- Tamási Áron Művelődési Központnak is.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 602
Tegnapi: 412
Heti: 2 402
Havi: 5 380
Össz.: 576 020

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Tapolcán is elűzték a telet
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »