Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Motoros balesetek

A jó idő beköszöntét az autósok arról is felismerhetik, hogy megjelennek az utakon a motorosok. A motorral közlekedők a téli kényszerpihenő után az első napsugárral kedvenc kétkerekűjükre pattannak, ilyenkor sajnos megtörténnek az első balesetek is.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Szerdán (április 4.) kettő motoros balesetnél kellett helyszínelniük a veszprémi rendőröknek. A 82-es főúton Imremajornál egy Yamaha motorkerékpár vezetője vesztette el uralmát a motorkerékpárja felett, és egy balra ívelő útkanyarulatban a jobb oldali útpadkára hajtott, majd a szántóföldön ért talajt. A motorkerékpár vezetője és utasa is 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Az esti órákban pedig MZ motorkerékpárral közlekedett egy bakonycsernyei lakos Jásd és Szápár között, amikor a jobb oldalról váratlanul az úttestre futott egy kistermetű kutya. A vészfékezése ellenére az állatot elütötte, majd a motorral az útra borult. A baleset során a motorkerékpár utasa 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.    

Egyesek szerint minden tavasszal újra meg kell tanulni motorozni, hiszen a téli hónapok alatt sokat felejt az ember. Először a motorkerékpár műszaki állapotát kell ellenőrizni, nem tanácsos továbbá elsőként hosszú, ismeretlen útra indulni. A tavalyi forma elérésére legalkalmasabb tavasszal egy motoros tréningen való részvétel, ahol a régi mozdulatokat lehet újra elővenni – annak kockázata nélkül, hogy a többi közlekedő veszélyeztetné a motoros testi épségét –, illetve mindent meg lehet tudni a tavaszi vezetés sajátosságairól, és veszélyeiről is.

 

Nem hozta, hanem vitte a pénzt

Április 4-én újabb trükkös lopás történt a megyeszékhelyen. A déli órákban egy lakótelepen élő 72 éves idős asszony egy ismeretlen férfit engedett be a lakásába, aki azt mondta, hogy a lányának hozott 17.000 Ft-ot a munkahelyéről.


A személy a pénzt kitette az asztalra, majd megkérte a sértettet, hogy vegyen elő egy 10.000 Ft-os bankjegyet, mert annak ellenőrizni szeretné a sorozatszámát. Ekkor figyelhette meg a pénz tárolási helyét, majd onnan figyelemelterelés módszerével 60.000 Ft készpénzt emelt ki. Ez után közölte, hogy a lányának hozott pénzt visszaviszi annak munkahelyére. Az idős hölgy elmondta, hogy a férfi már több alkalommal járt nála, mindig érdeklődött valamilyen üggyel, azonban most először engedte be a lakásba.

Felhívjuk a figyelmet, hogy idegen személyeket csak különösen indokolt esetben engedjenek be a lakásukba, főként akkor, ha egyedül tartózkodnak otthon. Kétség esetén a belépést tagadják meg, és kérjenek segítséget hozzátartozótól, vagy szomszédtól.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 777
Heti: 2 655
Havi: 5 633
Össz.: 576 273

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »