Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Budapest- Tapolca- 2003 őszén indult és a következő év tavaszán fejeződött be a Megasztár első szériája, ami Tóth Verának köszönhetően tapolcai sikert hozott. A legjobb tizenkettő között ott volt a vajdasági- karizmatikus és "dögös"- lány- Dér Heni is. Már akkor tudtuk, hogy Verához hasonlóan, róla is fogunk még hallani. Így is lett- 2006- tól a hazai könnyűzenei élet egyik ikon zenekarának, a Sugarloafnak az énekesnője. Henivel 2009 júliusában készítettem interjút. Ismét nagy örömmel válaszolt kérdéseimre.

heni6_2009.07.14-20.31.15.jpg


- Megasztár. A Te igazi időszámításod is onnan indult. Kövér Erika idén jelentkezett, neki nem sikerült. Közös pont: Sugarloaf. Mi a véleményed? A zsűri lett kritikusabb, vagy alapból nehezebb átjutni a rostán?

- Nem gondolom, hogy kritikusabb lenne a zsűri, illetve azt sem, hogy nehezebb lenne átjutni a rostán..  Akiben minden megvan ahhoz, hogy sikeres legyen, átjut, viszont ez egy eléggé kényes téma.. Immár 8. évemet taposom a zenekar életében, talán ez sem véletlen.

heni_2009.07.14-20.27.17.jpg

- A fórumozóktól az utóbbi időben kapsz hideget és meleget egyaránt. Pozitívum, hogy be- és felvállalod a negatív kritikákat is. Ilyenkor önvizsgálatot tartasz, vagy Te is azt vallod: Nézd meg, hogy ki mondta!

- Szabi barátomtól a zenekarban egy dolgot nagyon megtanultam. Mindig azt mondta: “Heni! Légy megosztó! Imádjanak, vagy útáljanak! Akkor tudod, hogy nyomot hagytál az emberekben… Ha azt mondják rád aranyos vagy, akkor szürke vagy és valamit rosszul csinálsz...” Talán ez volt az a pont, amikor kifejezetten élvezni kezdtem a megosztó életérzést...

Az építő jellegű kritikát mindig megfogadom és persze, elgondolkodom rajta. A pocskondiázás szórakoztat...

gotthardadam.jpg

- "Mert én vagyok a lány, aki annak akar látszani, ami, velem nem fogsz játszani"- énekeled az "Én vagyok a lány" című dalotokban. Ezt vegyük egyfajta ars poetikának, vagy csak szimpla dalszöveg?

- Szimpla szöveg, melyben nem érzem igazán önmagamat- nincs, illetve nem született a zenekarban. Egy dalszöveg van, ami nem hozzám kötődik a régi dalokon kívül, az pedig  a hajnalig még van idő..Annak a témája nem áll hozzám közel, de évek alatt hozzám nőtt. Viszont az összes többinél szigorúan megmondom, mit érzek dalírás közben, Szabival már jó előre tudjuk, mit szeretnénk visszahallani..

Az én vagyok a lány c. nóta teljes mértékben ars poetica, és így is gondolom.. Nem akarok több lenni, mint ami vagyok, hiába várná el tőlem bárki ezt vagy azt és ez talán így is van rendjén.

kleinpeter.jpg

- Majkával egy érdekes beszélgetés zajlott januárban a pasikról, kapcsolataidról. A zenekarban jól kijössz a 3 fiúval. A magánéletedben nyitottnak tűnsz... de mennyire nyitott a szíved a férfiak felé?

- Na, ez az a téma, amit már úgy hívnak, magánélet. Ezt a témát Majkánál is így nyitottam. Nem véletlen, hogy már 4 éve boldog vagyok, talán pont azért, mert nem engedek be médiát a magánszférámba... Peti faggatott a múltról, de okokat nem tudott meg ő sem..

A zenekar olyan, mintha a testvérem lenne, a fiúk olyanok, mint a bátyáim, s ezt mindenki tiszteletben tartja. A többbit pedig tartsa tiszteletben a média …

vacijeszenkybalett.jpg

- 2011-es Instant karma című albumotok már a címében is beszédes. Mély tartalmi útmutató, vagy inkább görbe tükör a társadalmunknak? Érdekes dualitás érződik a számokat hallgatva, egyszerre mondanivalóval fűszerezettek, de fellellhetőek a "sugarloafos" stílusjegyek is- provokatív, pimasz, élcelődő és ironikus is. Szerinted?

instantkarmazenepont.hu.jpg

- Úgy gondolom, hogy a Sugarloaf-os énünk maximálisan megmaradt az Instant karma lemeznél is. Mindig is erős társadalomkritikával rendelkeztünk, mert személy szerint az a hitvallásom, hogy a tinédzsereknek dalokon keresztül sokkal könnyebb üzenni, mint akár a családban, vagy a barátokon át. Példaképek vagyunk mind, kik a médiában mozognak, tehát felelősséget érzek abban, mikor mit közvetítek a zenénk által.

Az instant érzés elég régóta jelen van a médiában: könnyen oldódó, felszínes, értéktelen világot tükröz, a karma pedig manapság oly divatos kifejezés, amit mindenki nagy szeretettel használ.. A jelenlegi mottónk a lemezzel kapcsolatban: az a karmánk, hogy felnyissuk a közönség szemét, hogy nézzenek az instant feeling mögé is, nem biztos, hogy azt kell mindig követni, amit a média sugároz illetve közvetít. Ebben szerintem minden benne van!

kleinpeter2.jpg

- 17. éve működik a formáció. Mit gondolsz, gondoltok eddigi legnagyobb sikereteknek?

- Ebben a kérdésben talán Szabi tudna legszebben válaszolni, hisz ő az egyetlen alapítótag, aki immár 17 éve a bandával lélegzik és benne él. Ha a kérdésre mégis nekem kell válaszolni, akkor én úgy gondolom, óriási siker, hogy a zenekar 17 éve töretlen és mindig fel tudott állni valamennyi váltás után is. Ez nem véletlen. S talán az az erő, mely összekovácsolta a bandát, segít minket ahhoz, hogy újabbnál újabb lemezeket tudjunk a közönségnek szolgáltatni, s egységként lélegezni a színpadon. A sikert a visszajelzésekben látom. Örülök neki, hogy van hallgatóságunk, hisz tőlük kapjuk az újabb motivációt, s nem utolsósorban addig amíg van véleményünk, és azt dalba tudjuk önteni, van jövő, s csak előre haladunk.

kaszasbence.jpg

- Tervek, koncertek, újabb hanghordozó?

- Még mondhatjuk, hogy van annyira friss az Instant karma, hogy újabb lemezen nem törjük a fejünket, a meglévő dalokat szeretnénk minél több emberrel megismertetni.

A következő hetekben forgatjuk le a címadó dal videoklipjét, tehát aki figyelt, rájött, hogy az instant karma lesz a következő megmondó-nóta. Izgalmas szinopszisa van, természetesen ebben is lesz csavar, de nem lövöm le a poént.

Folyamatosan koncertezünk és mivel csak élő nagykoncerteket vállalunk, fontosnak tartjuk, hogy aki ellátogat egy-egy Sugarloaf bulira, vizuálisan is egy elragadó élménnyel térjen haza. Ezért ott ahol lehetőség van erre, programozott fényekkel, nagy színpaddal, tervezett show-elemekkel készülünk, amely mögött egy profi team dolgozik és ebben mindenkinek megvan a saját fontos szerepe. Nagyon élvezem, mert tudom, mennyi munka van egy-egy felépített koncert mögött, s ezért még nagyobb öröm, ha sikerrel jövünk le koncert után az öltözőbe.. Szóval, remélem sokfelé eljutunk.

kleinpeter3.jpg

- Tapolcán a Víziszínpadon léptetek föl annak idején. Nem mindennapi helyszín... hogy éreztétek magatokat? Visszajönnétek?

- Tapolcát nagyon szeretem, mert nagyon kellemes emlékek fűznek oda. Már említettem, hogy legelőször nekem a Tóth lányok mutatták meg a várost, azóta a szívembe zártam, s amikor pár éve a zenekarral felléptünk a Víziszínpadon, újra azt éreztem, picit otthon vagyok. Bár furcsa érzés volt, hogy távol van tőlünk a közönség... én jobban szeretem, ha karnyújtásnyira vannak az emberek, mégis- talán pont ettől-, jó energiák keringtek a levegőben, s bízom benne, hogy akár Tapolcára is el tudjuk vinni a nagykoncertes-látványos turnénkat. Akkor arra is külön gondot fogok fordítani, hogy megoldjuk, a Víziszínpad és a közönség között milyen módon építsünk egy kis hidat ... és vinnénk felfújható gumimatracokat is... már várom!

2_2009.07.13-21.40.22.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 186
Tegnapi: 425
Heti: 995
Havi: 7 539
Össz.: 578 179

Látogatottság növelés
Oldal: Interjú: Megasztár- meg a sztár: Dér Heni
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »