Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tűzifával házalók

 

A tél vége felé a tulajdon elleni bűncselekmények egy újabb fajtája jelent meg és terjed Veszprém megyében. A Rendőrség harcba szállt az elkövetők ellen.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra a Balaton észak-keleti térségéből olyan jelzések érkeztek, miszerint ott megerősödött a tűzifával házalók jelenléte. Az utolsó téli hónapban beállt hideg időre figyelemmel számos olyan vidéki lakos lehet, akik már a fűtési szezon vége előtt kifogynak a tűzifából, ezáltal megragadhatják az alkalmat, hogy a tüzelő beszerzésének ezt a kényelmes módját válasszák. A főkapitányság munkatársai azonban veszélyt látnak ebben a jelenségben, ugyanis a szabályszerű vállalkozási tevékenységet folytatók között illegális árusok, sőt bűnözői csoportok is megjelenhetnek.

Az őszi hónapok során ugyanebben a térségben vált ismertté egy bűncselekmény-sorozat, melynek elkövetői a leszállított áru mennyisége vagy minősége tekintetében tévesztették meg a laikus vásárlókat. Az ilyen csalások tekintetében jelentős a látencia, hiszen vannak, akik szakértelem híján még azt sem ismerik fel, hogy bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatává váltak. A feljelentések és számonkérések elmaradása pedig arra ösztönözheti az elkövetőket, hogy fokozzák a tevékenységüket a térségben.

Korábban a főkapitányság már számos sajtófelhívást tett közzé ebben a témában, illetőleg prevenciós tartalmú szórólapokat is összeállított, azonban ezek sikere korlátozott volt, mivel a fával, annak tömegével, térfogatával kapcsolatos ismeretek hiányában a kommunikáció címzettjei aligha tudják megvalósítani ajánlásaikat. A főkapitányság arra a felismerésre jutott, hogy a nyugdíjas korosztály vagyonbiztonságának védelmét leghatékonyabban egy olyan, a településen lakó, kellő szakértelemmel rendelkező, bizalmi személy láthatja el, aki szükség esetén a helyszínre hívható és ott felügyeli az adásvétel folyamatát.

 

Az érintett települések polgármestereihez levélben fordulnak a Veszprém megyei rendőrök, ilyen bizalmi személyek kijelölését szorgalmazva. Az előzetesen megkeresett önkormányzatok pozitívan fogadták a kezdeményezést, továbbá azt a tájékoztatást adták, hogy rendelkeznek a feladat ellátására alkalmas munkavállalókkal, akik szükség esetén segítségül hívhatók.

A főkapitányság az együttműködő polgármesterekhez eljuttatja azt a lakossági felhívását is, amely a házalókon kívül a nyereményjátékra hivatkozással elkövetett csalások megelőzéséhez nyújt hasznos tanácsokat.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »