Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Elkapták a gyógyszertolvajt

Nem volt ismeretlen a rendőrök előtt az a fiatalember, aki pechjére egy bekamerázott társasház földszinti lakásából lopott gyógyszereket.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

2012. március 30-án a hajnali órákban egy hajmáskéri társasházból érkezett bejelentés a Veszprémi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint egy földszinti lakásba ismeretlen személy ajtóbetörés módszerével behatolt, és onnan különböző gyógyszereket tulajdonított el.

A társasházban elhelyezett kamera felvételeinek köszönhetően hamar megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy rendőrök által már jól ismert, 24 éves helyi férfi gyanúsítható. A betörőt a járőrök felkutatták és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Az elfogott elkövetővel szemben lopás bűncselekménye miatt indult meg a büntetőeljárás.

(Veszprém Rendőrkapitányság)


Drága vasdarab

Újabb trükk: az Interneten megrendelt áru látszólag megérkezik, de a csomagban meglepetés várja a vevőt.


Az interneten rendelt magának telefont egy 37 éves nagyvázsonyi férfi. Az eladóval megállapodtak, hogy az árut postai úton küldi, s a vevőnek ezt kézhezvételkor kell kifizetnie. A várva várt csomag hamarosan meg is érkezett címére, amiért az átvételkor, utánvéttel ki is fizette a megbeszélt 40.000 forintot. A csalódás a csomag kibontásakor érte a megrendelőt, ugyanis abban nem a remélt mobiltelefon, hanem egy gondosan becsomagolt, értéktelen fémdarab lapult. Az ügyben ismeretlen tettes ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A rendőrség ezidáig arra figyelmeztette az Interneten vásárlókat, hogy a termékeket ne fizessék ki előre. Ezt továbbra is érdemes betartani, de mint a fenti példa is mutatja, az utánvétnél is figyelmesnek kell lenni. Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy ilyen esetekben az átvétel során mindig győződjenek meg arról, hogy a csomagban a megrendelt áru található-e, és csak ezt követően kerüljön sor az ellenérték kifizetésére!

(Veszprém Rendőrkapitányság)


A bizonyítékok ellenére tagadta bűnösségét és panasszal élt

Szombaton éjfél után az egyik balatonalmádi szórakozó helyről érkezett a bejelentés a Rendőrkapitányságra, hogy egy fiatal férfi a kocsmában egy 1000 Ft-s címletű, felcsavart bankjeggyel fehér port szívott fel az orrába.

 

A kiérkező járőrök a szórakozóhely előtti téren egy általuk az agresszivitásáról is jól ismert egyént találtak, és igazoltatták. Az intézkedés alá vont 23 éves férfi ruházatának átvizsgálásakor a bankjegyen kívül növényi őrleményt és sodort cigarettát is találtak nála.

Az adatgyűjtés során a bejelentő mellett előkerült még egy tanú, aki látta fenti esetet, valamint a rendőrség a szórakozóhely kamerafelvételét is beszerezte. A férfi előállítását követően az orvos által megvizsgált vizeletminta pozitív eredményt mutatott.

A kábítószerrel visszaélés vétségével – már nem először - meggyanúsított fiatalember a bizonyítékok ellenére tagadta bűnösségét és panasszal élt. Az ügyészség állásfoglalása után folytatódik az ellene indított bűntető eljárás.

(Balatonalmádi Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 777
Heti: 2 626
Havi: 5 604
Össz.: 576 244

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »