Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Nem történt fagyás és kihűlés Veszprém megyében

A tegnap közzétett hírekben valótlanul szerepel az 57 éves hajléktalan férfi halálának oka. Hála az eredményes rendőri tevékenységnek és a munkát segítő más szervezetek együttműködésének, megyénkben ezen a télen senki nem halt meg fagyás, kihűlés miatt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A tegnap kora délután Várpalotán történt haláleset kapcsán a helyszínre orvosok és rendőrök is érkeztek. Az elsődleges orvosi vizsgálatok és néhai társainak beszámolója alapján is rosszullét, valószínűleg szívroham okozta az 57 éves hajléktalan halálát.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és az illetékességi területén található rendőrkapitányságok az elmúlt hetekben kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a hideg miatt fokozottabban veszélyeztetett személyek, hajléktalanok, egyedül élő, rászoruló idősek, vagy az utcán egyéb okokból hosszabb ideig tartózkodók ne lehessenek áldozatai a rendkívüli időjárásnak.

A megelőzés céljából a rendőrség együttműködik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyi egységeivel, a megye polgárőreivel, továbbá fokozott kapcsolatot tart fenn azokkal a csoportokkal (vallási közösségekkel, gyülekezetekkel), szolgáltatókkal (Magyar Posta Zrt.-vel), amelyek naponta érintkeznek az esetlegesen rászoruló állampolgárokkal.

A közterületen feladatot ellátó rendőrök rendszeresen felkeresik a hajléktalanokat ismert tartózkodási helyeiken, s felhívják figyelmüket a melegedők, hajléktalanszállók igénybevételének lehetőségére, szükség esetén őket biztonsági intézkedés keretében beszállítják. Sok esetben működnek együtt szociális ellátó szervezetekkel (pl. Máltai Szeretetszolgálat). A gépkocsizó járőröknél mindig található egy termosz meleg tea és megfelelő számú műanyag pohár is, amellyel megkínálják a hidegben huzamosabb ideig tartózkodó rászorulókat.

Kiemelkedő szerepe van a körzeti megbízottaknak is, akik a lakossággal kialakult közvetlenebb kapcsolat révén folyamatosan érdeklődnek az idősek, egyedül élők hogylétéről, állapotáról, s tájékoztatják őket az igénybe vehető segítségekről (pl. szociális célú tűzifavásárlásról).

Az elmúlt hideg időszakból mindegyikre lehet példát említeni, amikor a rendőrök és az együttműködők életet mentettek. Kiemelkedő munkájuk eredményességét tükrözi, hogy megyénkben ezen a télen senki nem halt meg a hideg miatt.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 232
Tegnapi: 332
Heti: 232
Havi: 3 210
Össz.: 573 850

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »