Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. december 8.- Horváth József, aki városunk egyik kortárs írója és költője, állítja: A meggyfa tetejéről más ám a világ. Legújabb művének ezt a címet adta, melynek bemutatójára a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlegén került sor. Ahogy 1999-ben, idén is Mikulás ajándéknak szánta- színezhető- kötetét.

hj1.jpg

A gyermekek kíváncsian várták, milyen is lesz az a bizonyos világ a meggyfa tetejéről. "Jóska bácsi" kötete jó néhány versének történetét elmesélte a nebulóknak, humoros stílusán sokszor mosolyogtak a résztvevők.

hj2.jpg

Hol a kötet szerzője, hol pedig Vasáros Ferencné- Márti néni adott feladatot a tanulóknak, akiknek az irodalmi töltődés mellett csoki Mikulás is jutott jutalmul a rendezvény végén.

hj3.jpg

A Batsányi- emlékdíjas költő figyelmeztette a jelenlévő fiatalokat, hogy többet olvassanak, mert ezáltal is értékesebbek lesznek. Emellett a régi idők meseestjeiről is szólt, amikor szülő vagy nagyszülő mondott el egy-egy történetet az épp aludni készülő gyermeknek, de mindez család-összetartó erővel is bírt. Képet is kaptak a fiatalok az állatvilágról, a falu udvarán található élőlényekről, de néhány régmúlt időkben használt kifejezés jelentését is megtudhatták a jelenlévő D. Fekete József pedagógustól, Zentai Gábor  egykori intézményvezetőtől /Batsányi János MOK/, de Márti néni is besegített olykor.

hj4.jpg

Reméljük, hogy a diákok megfogadják Jóska bácsi intelmeit, a jövőben többet fognak olvasni, akár verseket, akár prózát.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 285
Heti: 755
Havi: 7 076
Össz.: 589 992

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Horváth József új verseskötettel lepte meg a gyerekeket
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »