Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Kalmárok, szajhák,/ cirkusz, meg zene./ Az ördög meg táncot jár./ Itt csillog a szeme!/ Itt pénzért mindent lehet!/ Isten is eladó..."- énekli e sorokat is Oláh Ibolya: Pénzért mindent című dalában. Az alábbi néhány gondolat bevezetőjének szántam.

0000001.jpg

A médiának komoly a felelőssége minden szegmensben- legyen híradás, kultúrális blokk, szórakozás. Apropó... szórakozás, szórakoztatás.

November 7. Késő este. Az egyik kereskedelmi televízió szórakoztató műsora kezdődik. Vidámság, nevetés- a ma emberének, illetve többségünknek egyre kevesebb oka van, és lesz rá. Így aztán, legalább az ilyen és ehhez hasonló műsoroktól várjuk, hogy működésbe hozzák berozsdásodott rekeszizmainkat.

Jómagam is erre készültem, hiszen a humoristák személye elég garancia volt eddig is arra, hogy ne a sírástól, hanem a nevetéstől könnyezen az ember. Sajnos, ezen az estén sokkal inkább a síráshoz álltam közelebb, ugyanis a saját eszközeimmel én is a védtelenek oltalmazója vagyok.

Most bestsellernyi fölsorolásba kezdhetnék, nevesítve, valamint idézve az elhangzottakat... de nem szeretném untatni a Kedves Olvasót. Inkább a témákból adok közre néhányat. Elszomorító és egyben elgondolkodtató, hogy értelmes, értelmiségi (?) előadóművészek (?) hogyan süllyedhetnek odáig, hogy a humor jegyében és a szórakoztatás védőpajzsa mögé bújva, saját verbális fegyverükkel védtelenekre "lőjenek".

Kezdődött a műsor Jézus Krisztus csodatételeinek és földi ténykedésének kifigurázásával, majd következett két "élő préda"- Stohl András "kábítós", majd Bakáts Tibor "húsos" sztorija. Ezt követően nem kímélték az ízes magyar tájszólást sem (pedig lenne mit tanulni tőlük), utána már  a Jézus- gúnyrajzzal vetekedett autista embertársaink szóbeli sárba döngölése. Az ízetlen tréfát sikerült megfűszerezniük az olykor nyomdafestéket nem tűrő trágár, vulgáris "kötőszavakkal", kimerítve a legmesszebbmenőkig az etikátlanság fogalomkörét.

... ami talán még ennél is elszomorítóbb, hogy a műsor nézői, hallgatói, a "klubtagok"- mindezt- valóban humorként, "haláli poénként" élték meg. Nem elég a valóságshow- hegyekből vulkánként fel- és előtörő tömény jellem-ferdítő fertő, már ebben a szegmensben is oda kell figyelnünk- mikor sírjunk, s mikor nevessünk.

Bocsánat, hogy jegyzetem keretes szerkezetű lesz, de kénytelen vagyok zárásként ismét Oláh Ibolya ideillő dalrészletével emlékeztetni Önöket. Ugye, mennyire igazak az alábbi sorok? Ez a jövőkép?...

"Kalmárok, szajhák,/ cirkusz, meg zene./ Az ördög meg táncot jár./ Itt csillog a szeme!/ Itt pénzért mindent lehet!/ Isten is eladó..."Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 372
Heti: 489
Havi: 3 467
Össz.: 574 107

Látogatottság növelés
Oldal: Jegyzet- Showder- amin sírni kellett volna
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »