Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Gyula- 2011. október 28-30.- A Madárbarátok Országos Egyesülete és a Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetsége  a  gyulai sportcsarnokban rendezett nemzetközi díszmadár kiállítást és a II. Péter Géza Emlékversenyt, amely magyar bajnokság is volt. Pócsi Béla díszmadártenyésztőtől megszokhattuk, ahol indul, érmekkel tér haza. Most is így történt, de ezúttal egy rangos kitüntetés birtokosa is lett. Gratulálunk!

beci3.jpg

- Kevés díszmadártenyésztő mondhat magáénak annyi elismerést, díjat és címet, mint Ön. Október végén Gyulára ment, látott és győzött.

- Igen. Valójában egy öszetett rendezvényről volt szó- nemzetközi díszmadár kiállítás, a Péter Gézáról elnevezett emlékverseny, amely egyben magyar bajnoskág is volt... és nem utolsósorban itt vehettem át egy rangos elismerést, amelyet minden évben a szakma legjobbjának ítélnek.

beci2.jpg

A kiállítás előtt hívott föl Varga Sándor, a Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetségének elnöke, hogy közölje a számomra jó hírt: a kuratórium úgy döntött, hogy idén nekem ítélik oda a Siroki-díjat. Zoli bácsi volt a díszmadártenyésztés egyik legkiemelkedőbb alakja. 1976- ban írta meg- Díszmadarak a lakásban című könyvét, amely a hazai madarász-társadalom alapkönyve, egyfajta "Bibliája".

A szövetség elnöke elmondta, hogy nem is annyira a világbajnoki címek miatt, sokkal inkább a 2009 szeptemberében osztatlant sikert aratott I. Egzotikus Díszmadár Kiállításért, valamint a több évtizedes áldozatos, hiteles szakmai és ismeretterjesztő munkám, emellett nehezen tenyészthető egzotikus madárfaj elterjesztése elismeréseként kapom a kitüntetést.

A Siroki- díjat 1993- ban ítélték oda először- éppen Péter Géza érdemelte ki, én már a tizenkettedik vagyok azóta. Egy vándorserlegről van szó, ami egy évig lehet annál a személynél, akinek odaítéli a szövetség.

beci6.jpg

Gyulán volt a rendezvény- október 28-30- ika között, ott vehettem át a kitüntetést. A programon részt vett az Ornitológiai Világszövetség elnöke- Salvatore Cirmi is, aki a magyar bajnokságot is megtekintette. Egy díszes, 4x2 méteres röpdében voltak a turákóim... én is indultam és valóban nem tértem haza üres kézzel. F2-70 szekcióban mindhárom színű éremből begyűjtöttem egyet. Ünnepélyes keretek között vehettem át a rangos elismerést, büszkeséggel tölt el, hogy ily módon is méltó követője lehetek Siroki Zoli bácsinak. Remélem a jövőben is ezen a megkezdett úton tudok haladni, még több fiatalt megkedveltetni ezzel a csodálatos hobbival, szenvedéllyel és életformával.

8_2011.02.24-12.02.40.jpg

A kiállításon Cirmi Úr azonnal megismerte a madaraimat, odajött hozzám, gratulált és azt mondta; szeretne a 2012- ben- Spanyolországban - megrendezésre kerülő világbajnoskágon is látni. Szerénységgel mondhatom, hogy újra eséllyel indulnék a legfényesebb érmekért.

- Komoly anyagi terhet is ró egy ilyen világbajnokságon való indulás?

beci1.jpg

- Igen. Eddig mindegyik versenyre saját költségemből utaztam ki. December 12- ig kell eldöntenem, hogy indulok-e, illetve az anyagiak hiánya miatt- egyáltalán- tudok-e indulni? Tíz nap egy távoli országban, nevezési- és katalógus- díj, komoly összeg... de emellett kemény fizikai munka is a tenyésztő részéről is. A Világszövetség csak csekély összeggel támogat bennünket, a többit nekünk kell finanszírozni.

Örömmel venném, ha anyagi vagy egyéb jellegű segítséget kapnék... és nem csak a város határain belülről... akár a megyétől, akár országos szinten. Amennyiben sikert érnék el Spanyolországban, az nem pusztán az én és a település érdeme lenne, hanem a megyénké... de hazánk hírnevét is újra öregbíthetném.

Élsportolóinkat támogatják- nekem is van 3 világbajnokságon szerzett 6 arany, 6 ezüst és 3 bronz érmem. Talán megérdemelnék némi támogatást... hogy Spanyolországban is megismerjék a magyarok Himnuszát!

beci5.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 285
Heti: 743
Havi: 7 064
Össz.: 589 980

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Pócsi Bélát díjazta a szakma
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »