Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Az ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egot a társadalom találta ki; ezzel csapnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagadat"- olvasható a nagy indiai misztikus- Osho egyik könyvében, melynek címe: Az ego könyve. Ebből a művéből fogunk kiemelt részleteket közölni Önöknek az elkövetkezendő hetekben.

ego.jpg


"Miért akarnak a nők vonzóak lenni, ha közben zokon veszik a férfiak közeledését?

Ez tiszta politika. A nők azért szeretnek vonzóak lenni, mert ez hatalmat ad nekik. Minél vonzóbbak, annál nagyobb hatalmuk van a férfiak felett. És ki ne akarna hatalmat magának? Az emberek egész életükben a hatalomért küzdenek. Miért szeretnél sok pénzt? Mert hatalmat ad. Miért akarsz miniszterelnök vagy államfő lenni? Mert hatalmat ad. Miért vágysz megbecsülésre és presztízsre? Mert hatalmat ad. Miért akarsz szentté válni? Mert hatalmat ad. Az emberek különböző módokon keresik a hatalmat. A nőknek nem maradt más lehetőségük a hatalom megszerzésére, mint a külsőjük, azaz a testük. Ezért akarnak mindig egyre vonzóbbak lenni.

Megfigyelted már, hogy a modern nőkre ez nem is annyira igaz? Miért? Mert ők már más módon is meg tudják szerezni a hatalmat. A modern nő keze már nincs annyira megkötve. Az egyetemeken is legyőzheti a férfiakat, tudományos címeket szerezhet, az üzleti életben is versenyképes, akárcsak a politikában. Nem kell annyit aggódnia a megjelenése miatt; ő már nem törődik annyira azzal, hogy vonzó legyen.

A férfiak legtöbbször nem törődtek azzal, hogy hogy néznek ki. Miért? Ezt teljes mértékben ráhagyták a nőkre. A nőknek ez volt az egyetlen lehetőségük arra, hogy hatalomhoz jussanak. A férfiaknak viszont számtalan egyéb hatalomszerzési lehetőségük is volt, ezért aztán, ha egy férfi vonzó volt, az már egy kicsit nőiesnek is tűnt. Vonzónak lenni... az a nők dolga. Persze nem volt ez mindig így. Volt idő, amikor a nők ugyanolyan szabadok voltak, mint a férfiak. Akkoriban a férfiak is érdekeltek voltak abban, hogy vonzóak legyenek, akárcsak a nők. Nézd csak meg Krisnát a képeken- micsoda gyönyörű selyemruhákban járt! Volt egy fuvolája, meg mindenféle testdísze, fülbevalója és pávatollas koronája. Nézd csak meg! Hát nem gyönyörű?

200px-krishna.jpg

Akkoriban még a férfiak és nők is teljesen szabadok voltak. De aztán jött egy hosszú, nagyon sötét és komor időszak, amikor a nőket elnyomták. Ez a papok és az úgynevezett szentek miatt történt így. A szentek mindig is nagyon féltek a nőktől, mert a nő annyira erős, hogy percek alatt lerombolhatja a szent "szentségét". Azt szokták mondani, hogy egy anya huszonöt éven fáradozik azon, hogy valami bölcsességet töltsön a fiába, de akkor jön egy másik nő, és két perc alatt megbolondítja. Ezért nem szeretik a fiús anyák a menyüket. Képtelenek megbocsátani nekik. Az a szerencsétlen asszony huszonöt éven át küszködött a fiával, hogy némi intelligenciát csepegtessen a fejébe, és két perc alatt odavész az egész! Hogyan is bocsátaná meg annak a fruskának?

A nőket azért kezdték elnyomni, mert a szentek féltek tőlük. Nem volt más megoldás, el kellett nyomni őket. Ebből kifolyólag aztán kiszorultak az élet számos versenyéből- egyvalamilyük maradt, amit kihasználhattak: a testük.

Azt kérded: "Miért akarnak a nők vonzóak lenni?" Hát ezért. Ez az egyetlen esélyük a hatalomszerzésre. És ki ne akarna hatalmat? Amíg az ember meg nem érti, hogy a hatalom csak nyomorúságot hoz, hogy a hatalom tönkretesz, hogy a hatalom erőszakos... mindaddig, amíg a belátás által a hatalom iránti vágy el nem tűnik, addig ki ne akarna hatalmat?

"Miért akarnak a nők vonzóak lenni, miközben zokon veszik a férfiak szexuális közeledését?" Ennek ugyanaz az oka. A nőnek csak addig van hatalma feletted, amíg csábít; amíg nem érheted el, de közben végig úgy érzed, hogy akár el is érhetnéd; mindig közel van, mégis elérhetetlen. Csak így van hatalma feletted. Ha mindjárt az öledbe ül, a hatalmának azonnal vége. És ha egyszer már kihasználtad a szexualitást, ha már lefeküdtél vele, akkor kész, vége, nincs többé hatalma feletted. Ezért csak csábít, de soha nem enged magához. Vonz, provokál, csábít, és amikor már túl közel kerülsz, egyszerűen nemet mond.

Ez egyszerű logika. Ha igent mond, akkor puszta eszközzé degradálod, akkor csak használod őt. Senki nem akarja, hogy kihasználják. Ez ugyanannak a kérdésnek a másik oldala. A hatalom azt jelenti, hogy hatalmadban áll használni a másikat, ha pedig valaki téged használ, akkor vége, elvesztetted minden hatalmadat. Nyilván egyetlen nő sem akarja, hogy használják. Pedig a férfiak pontosan ezt tették hosszú-hosszú időkön keresztül. A szerelemből valami rettenetesen taszító dolog lett. A legcsodálatosabb áldásnak kellene lennie, de nem az, mert a férfi folyton csak használta a nőt, a nő pedig természetesen megpróbált ellenállni ennek. A nő nem akar puszta vagyontárgy lenni.

Ezért van az, hogy a férfiak folyton csak csóválják a farkukat a nők körül, a nők meg közben úgy tesznek, mintha felette állnának ennek az egésznek, és szenteskedők lesznek. A feleségek folyton úgy tesznek, mintha nem érdekelné őket a szex, az "undorító" szex. Pontosan annyira érdekli őket, mint téged, csak van egy bökkenő: ők nem mutathatják ki az érdeklődésüket, mert abban a pillanatban, hogy részt vesznek a játékban, elvész minden hatalmuk. Minden másban érdekeltek. Először vonzónak akarnak tűnni a számodra, aztán pedig megtagadják magukat tőled. Ez a hatalom élvezete. Úgy rángatnak, mintha kötélen lógnál, aztán meg a végén nemet mondanak, és ezzel téged fosztanak meg minden hatalmadtól. Te csak csóválod a farkad, mint egy kutya- a nő meg élvezi a játékot.

Ronda egy helyzet. Ennek nagyon nem így kellene lennie. Azért ronda, mert a szerelem a hatalmi játszmák szintjére süllyedt- ezt meg kellene változtatni.

Meg kell teremtenünk egy új emberiséget, egy új világot, ahol a szerelem nem lehet hatalmi kérdés. Legalább a szerelmet vegyük ki a hatalmi játszmákból; ott a pénz, a politika- maradjon ott bármi, de a szerelmet vegyük ki belőle. A szerelem a legértékesebb a világon- nem szabadna, hogy üzleti megfontolások tárgya legyen. De most sajnos éppen ez történik." /Osho: Az ego könyve- 144-148.o./

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 777
Heti: 2 611
Havi: 5 589
Össz.: 576 229

Látogatottság növelés
Oldal: Osho: Az ego könyve 11.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »