Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

A közép- és felsővezető nők szerint a férfiak jobb főnökök, mint a nők


A magyar közép és felsővezetői munkakörben dolgozó hölgyek jobban szeretnek férfi főnökkel együtt dolgozni, mint a nővel. Többek között ez derül ki a noikonferencia.com felméréséből, amely azt vizsgálta, milyen tényezők a legfontosabbak a nők karrierépítésében.

A februári Női sikermenedzsment konferencia apropóján, a nőikonferencia.com reprezentatív felmérés keretében kérdezte meg a 30-60 év közötti női közép- és felsővezetőket arról, hogy tapasztalataik szerint melyek azok a tulajdonságok, képességek, lehetőségek, amelyek segítséget nyújtanak a karrierépítésben.

A válaszadók szerint a nők érvényesüléséhez a legfontosabb a tudás és az intellektus, a karizmatikus személyiség, valamint az önálló döntési képesség. Véleményük szerint, ezzel azonos jelentősége – az 1-től 5-ös skálán – a legmagasabb, ötös értéket képviselő jelentősége van kapcsolatoknak is.

A válaszadók szerint a női karrierhez – a képzeletbeli, de sokszor nagyon is valóságos „üvegplafon” áttöréséhez – négyes értékes képvisel az iskolai végzettség és a szakképzettség. A négyes és a hármas skálán mozog a megfelelő családi háttér, otthoni nyugalom, és ennél kevésbé lényegesek a külső adottságok, a szexuális kisugárzás, illetve a munkahelyen folyó társasági életben való részvétel. A válaszadók szerint a legkisebb szerepe a munkahelyen kívül, a munkatársakkal, főnökökkel folytatott társasági életnek van.

A noikonferencia.com válaszadóinak kilencven százaléka úgy vélte, a nők számára, a karrierépítés tekintetében is jobb a férfi főnök, mint a női vezető, mert amíg a férfiak racionálisabbak, a hölgyek emocionálisabbak a döntésekben és a munkahelyi kapcsolatokban. A válaszadók ugyanakkor azt is megjegyezték: a férfivezetők iránti bizalom egyik oka az, hogy a munkavállalók kisebb hányada ismerhet női vezetőt, hiszen a férfiak még ma is túlreprezentáltak ezen a területen.


Forrás: Bukszár Csilla művészeti vezető- Medialine Consulting Kft.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 777
Heti: 2 655
Havi: 5 633
Össz.: 576 273

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- A közép- és felsővezető nők szerint a férfiak jobb főnökök, mint a nők
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »