Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Vigyázat, csaló!

 

Több áldozata is van már annak a csalás-sorozatnak, amelynek elkövetője az Interneten hitelátvállalással vásárol személygépkocsikat, a tartozást a bankok felé azonban nem rendezi.

tuboly_jozsef.jpg

A Pápai Rendőrkapitányság üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az eljárás egy pápai lakos feljelentése alapján indult meg, akinek 4 millió Ft-ot érő Skoda típusú személygépkocsiját egy Tuboly József néven bemutatkozó személy hitelátvállalás ürügyén elvitte, de a törlesztő részleteket nem fizette, és a megadott telefonszámon a kapcsolatot vele felvenni már nem lehetett.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető különböző internetes oldalakon hitelátvállalással eladásra kínált gépjárművek tulajdonosait keresi meg, és vállalja a járművön fennálló tartozás tovább fizetését. A megállapodást szerződésben is rögzítik, ám a hitelt nyújtó bankot nem értesítik az ügyletről. A férfi a gyanútlan sértettől elviszi a gépkocsit, a törlesztő részletek azonban nem fizeti. Szándéka egyértelműen a gépkocsi megszerzésére és feltehetően külföldön történő tovább értékesítésére irányul.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy a képen látható Tuboly József 28 éves, kecskeméti lakos, aki a Furgon Futár Kft. ügyvezetőjeként, ezen cég nevében jár el. Eddig 5 személygépkocsi tűnt el rajta keresztül. Nagy a valószínűsége annak, hogy a sértettek száma az eddig felderítettnél jóval magasabb, hiszen a bűncselekmény-sorozatot a közelmúltban kezdte el, így többen talán még nem is vették észre, hogy megkárosította őket.

Tekintettel arra, hogy Tuboly József tartózkodási helye ismeretlen, ezért ellene elfogató parancs van érvényben.

A Pápai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Tuboly József tartózkodási helyét ismeri, vagy akit a férfi megkárosított, jelentkezzen a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán személyesen vagy a 89/313-011-es telefonszámon.

A további bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrkapitányság arra is felhívja a gépkocsi tulajdonosok figyelmét, hogy a jármű hitelét csupán az opciós jog jogosultjának beleegyezésével lehet átvállalni, ellenkező esetben az adós elköveti a hitelsértés vétségét.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 285
Heti: 766
Havi: 7 087
Össz.: 590 003

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »