Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Ügyfeleit és társait egyaránt becsapta

 

Csütörtökön egy 80 éves papkeszi lakos feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik aznap reggel a házuk udvarára lepakoltak kb. 20 mázsa fát, de 60 mázsa fa értékét fizettették ki vele.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A helyszínre irányított járőröknek szerencsére meg tudta mondani a fát szállító tehergépkocsi rendszámát. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyelete azonnal kiadta a rádiókörözvényt a gépjármű feltartóztatásra. A veszprémi járőrök a Budapesti úton megállítottak egy fehér színű teherautót és intézkedés alá vonták annak utasait. Ennek során megállapították, hogy a három sajószentpéteri férfi az, aki a házalással elkövetett csalással gyanúsítható, ezért átadták őket balatonalmádi kollégáiknak.

Az előállított személyek közül egy 31 éves férfi felfogadott gépkocsivezető volt, mert csak ő rendelkezett a járműre érvényes vezetői engedéllyel. Az üzleti tevékenység finanszírozója egy 18 éves fiatalember volt, ő ruházott be a lepsényi Tüzépnél vásárolt fára, amellyel házalni indultak a környékre. A társaság harmadik tagja, egy 28 éves, távoli rokon vállalta magára az üzletkötő szerepét, ő kezelte a pénzt is.

Az 1.900.- Ft/q áron vett fát 12.000.- Ft/m³ áron adták tovább. Többször fordultak a telephely és vásárlóik között, így üzletet kötöttek még Lepsényben és Márkón is. Utóbbi településről visszatérve akadtak fenn a rendőri ellenőrzésen.

A kihallgatások során kiderült, hogy a csalásokat nem összehangoltan követték el, a vevőkkel tárgyaló 28 éves rokon társait is becsapta, oly módon, hogy csak a felét vallotta be azoknak az összegnek, melyeket a vevőktől elkért. A büntetőeljárás során lefoglalt pénz biztosítani fogja a sértettek számára káruk megtérítését.

Csalás miatt a Balatonalmádi Rendőrkapitányság indított az ügyben eljárást. Az ügy egyetlen gyanúsítottja szabadlábon védekezhet.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 621
Tegnapi: 412
Heti: 2 421
Havi: 5 399
Össz.: 576 039

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »