Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. március 20.- Városunk civil szerveződései üde színfoltként hatnak. Van, hogy öregbítik településünk hírnevét, máskor pedig érdekes, hasznos programokkal hívják föl magukra a figyelmet, amelynek talán egyik üzenetértéke: van létjogosultságuk. A Tapolcai Városszépítő Egyesület keretein belül működik a Nő Klub. Varga Károlyné elnök a részleteket osztja meg az olvasókkal.

- Szerveződésünk fakultatív programokat is hirdet, különböző érdeklődési körű tagjai részére. Ennek keretében- Nagy Eörsné igazgató javaslatára- hívtuk meg Kiss Évát, aki foltvarrással (patchwork) foglalkozik. Vállalta, hogy megmutatja ezt a technikát a résztvevőknek.

pecs1.jpg

Városunkban több helyen és fórumon is lehetőség nyílik arra, hogy az emberek megmutassák a két kezük által készített "csodákat". Ez is egy ilyen jellegű, a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló elfoglaltság. Mivel szerényebb anyagi körülmények között élünk, az sem mellékes, hogy a foltvarrás végterméke aránylag kis anyagi ráfordítással megoldható. Általában minden családban van maradék anyag, ebből aztán nagyon szép, látványos és mutatós vánkoshuzatok, takarók, és egyéb ajándékok készülhetnek. Mint mondtam, egy fakultatív program keretében hirdettük meg, szeretnénk, ha szakkör jellegű foglalkozássá alakulna át. Érdeklődésben nincs hiány, úgy látom, a számítógépes tanfolyam sikere után, itt az újabb...

pecs2.jpg

Minden hónap utolsó hétfőjén találkozunk a Wass Albert Könyvtár és Múzeumban, ilyenkor előadókat fogadunk, akik beavatnak bennünket a saját szakterületük rejtelmeibe, vagy éppen tartalmas tájékoztatót tartanak. Így volt vendégünk például dr. Rompos Alida bíró (Tapolcai Városi Bíróság), vagy kiváló történész-múzeológusunk- Hangodi László is.

Elsősegélynyújtó tanfolyamot is szervezünk, ami szintén nagyon hasznos, ha a sors és a véletlen úgy hozza. Készülümk egy szombathelyi kirándulásra is, biztosan sokan csatlakoznak a hatvan fős "mezőnyből".


Kiss Éva először a foltvarrás "történelmi" hátteréről szólt, majd az egyes munkafázisokkal ismertette meg a jelenlévőket. Közben megcsodálhatták a csodálatos motívumokkal díszitett, cizellált mesterműveket. Éva már több mint tíz esztendeje "pecsvörközik", autodidakta módon sajátította el a technikát, fejlesztette mára magas színvonalúra.

pecs3.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 229
Tegnapi: 332
Heti: 229
Havi: 3 207
Össz.: 573 847

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Maradékokból értékeset, avagy- hódít a patcwork
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »