Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

A kora nyárias idővel beköszöntött a besurranó tolvajok szezonja is

 

A jó idő megjelenésével évről évre tapasztalható, hogy megnő a besurranásos lopások száma. Az elmúlt időszakban jelentősen elszaporodtak az ilyen jellegű bűncselekmények. A besurranó tolvajok ellen azonban hatékony megelőző lépéseket tehetünk. Az alábbi bűnmegelőzési tanácsok megfogadásával és azok betartásával elkerülhetjük, hogy besurranó tolvajok áldozataivá váljunk:

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

  bármilyen meleg is van odabenn, csak akkor szellőztessünk, ha a lakásban tartózkodunk!


• ha elmegyünk otthonról, az ajtókat és az ablakokat mindig alaposan zárjuk be ( még ha pár percre szándékozunk is kilépni)! A bukóra nyitva hagyott ablak ugyanúgy nem képez komoly akadályt, mint a redőny vagy a szúnyogháló!


• az ajtó kulcsait ilyenkor is tartsuk magunknál, hiszen a biztosnak hitt rejtekhelyeket a tolvajok gyorsan megtalálják, főleg, ha előzőleg ki is figyelik!


  ha otthon tartózkodunk, napközben is zárjuk be a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észrevesszük a hívatlan látogatót! Miközben a szobában tévézünk, a tolvaj csendben magával viheti a bejárat közelében található értékeinket.


• az udvaron álló autóban se hagyjunk soha értéket!


• ismeretlen személyt csakis indokolt esetben engedjünk be a lakásunkba! Számunkra előadott történetét fogadjuk egészséges gyanakvással, ugyanis gyakran elterelő beszéde segíti elő, hogy közben a bűntárs szabadon garázdálkodjon a lakásban vagy az udvarban!Elég tehát egy kis odafigyelés ahhoz, hogy megóvjuk magunkat az áldozattá válás bosszúságaitól. Könnyelműségünkkel ne segítsük hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz! Kérjük, fogadják meg tanácsainkat és hívják fel ismerőseik, barátaik, de főként idős, egyedül élő hozzátartozóik figyelmét a veszélyekre!

                                                                        

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 232
Tegnapi: 332
Heti: 232
Havi: 3 210
Össz.: 573 850

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »