Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Csak büntetőjogi eszközökkel lehetett megfékezni


A Balatonalmádi Rendőrkapitányság folytat nyomozást egy lakásotthonban ideiglenesen elhelyezett fiatalkorú - ellen, aki odakerülését követően folyamatos szidalmazásokkal, fenyegetőzésekkel félelemben tartotta az otthonban lakó társait, továbbá felnőtt nevelőit is. A több hónapig tartó és már tarthatatlanná váló állapot eredményeként az egyik lakásotthoni nevelő – más megoldást már nem látva - feljelentést tett a 17 éves fiú ellen.

 007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A szóban elhangzott egyre durvább hangvételű fenyegetések az érintettekben félelmet, szorongást keltettek, pszichésen megviselték őket, mivelhogy azok saját, illetőleg családtagjaik testi épsége ellen irányuló, jövőbeni durva bántalmazásokat kilátásba helyező tartalmúak voltak.

A fiatalkorú 2011. október 29-én a nevelőotthonban egyik nevelőjével ismét szóváltásba keveredett. Ennek során az általa használt és rá jellemző, trágár, súlyos fenyegetéseknek, becsületsértő kijelentéseknek oly módon adott nagyobb nyomatékot, hogy a helyiségben álló 8 személyes étkező asztalt a nevelőnőre tolta, aki a fal és az asztal közé szorult. Bár a megtámadottnak sérülése nem keletkezett, a kíméletlen verbális attak ezután is folytatódott.

A fiatal az erőszakot tekintette az egyetlen lehetséges érdekérvényesítési eszköznek. Mikor a szintén az otthonban lakó volt barátnője a fiú brutalitásától tartva másodmagával megszökött, akkor a szökésben lévő társat fenyegette megöléssel egy internetes közösségi oldalon keresztül, amennyiben volt barátnőjét az otthonba nem viszi vissza.

A rendkívül agresszív viselkedésű fiatalt közfeladatot ellátó pedagógus elleni erőszak bűntettének, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki, majd 2011. november 10-én a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.


Eredményes volt a körözési akció

Az Országos Rendőr-főkapitányság által a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább javító, a megelőzést előtérbe helyező rendőri intézkedések megtételére kiadott terv alapján november 10-én körözési akciót rendelt el a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Ennek végrehajtásában az egyenruhás rendőrök mellett polgári ruhás nyomozók is részt vettek. Néhány óra leforgása alatt 3 fő büntetőeljárásban körözöttet, valamint egy eltűnt személyt sikerült megtalálni.   Egyik elfogottnak a Szombathelyi Városi Bíróság rendelte el körözését, akit őrizetbe vételét követően bíróság elé állítottak, a másikat a Veszprémi Rendőrkapitányság kereste lopás miatt, az ő ügyében a rendőrkapitányság bíróság elé állítást tervez, míg a harmadik személyt gyanúsítottkénti kihallgatást követően szabadlábra helyezték. Az akció ideje alatt egy, a törvényes képviselő felügyelete alól magát kivonó fiatalkorút is felkutattak a veszprémi rendőrök.


Egyre több az internetes csalás

November 10-én tett feljelentést egy zirci lakos, aki még október végén egy internetes hirdetőoldalon keresztül szándékozott megvásárolni egy multifunkciós laptopot 17.000.- forint értékben. A hirdetővel történt kapcsolatfelvételt követően a vételárat pár napon belül az eladónak átutalta, ám az eladásra kínált terméket a mai napig sem kapta meg, sőt a kapcsolata is megszakadt az „eladóval”.


A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy internetes vásárlás esetén részesítsék előnyben a közelben lévő ajánlatokat, hogy a vásárolni kívánt terméket akár meg is tekinthessék, és ahol lehetséges az árut személyesen vegyék át. Ha erre nincs lehetőség, akkor válasszák az utánvéttel történő fizetést.


Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 617
Tegnapi: 412
Heti: 2 417
Havi: 5 395
Össz.: 576 035

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »