Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Trükkös lopás Zircen

Újabb trükkös lopásról érkezett feljelentés november 4-én. Aznap, a délutáni órákban egy 78 éves zirci lakoshoz csöngetett be két idegen azzal, hogy az unokájának hoztak pénzt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Az idős asszony beengedte a lakásba a két fiatalembert, akikkel pontosította, hogy melyik unokájáról is van szó. Mivel a keresztnevet a sértett maga mondta ki, így az ismeretlen tetteseknek már csak helyeselniük kellett az esetleges kételyek eloszlatására. A pénz átadásának okaként egy tartozásra hivatkoztak. A további események innentől kezdve már a megszokott mederben folytak tovább, a rászedett nyugdíjast a létező legnagyobb címlettel kívánták kifizetni, visszaadásra kényszerítve őt. Ezután az elkövetők kifigyelték a megtakarított pénz tárolási helyét, majd az egyedül élő sértett figyelmét elterelve megszerezték az ott tárolt 72.0000.- forintot.

Unokákra viszonylag gyakran hivatkoznak az idős személyek megkárosítására szakosodott csalók, trükkös tolvajok. Vagy az unoka külföldön elszenvedett balesetéről hírt adva kérnek annak nevében gyors és nagyobb összegű pénzkölcsönt, vagy egy korábbi tartozás kiegyenlítését ígérve, a már ismertetett módon kerülnek kedvező pozícióba lopás elkövetéséhez. Mindkét esetben ugyanaz a cél: a sértett teljes megtakarításának megszerzése. Ezek a bűncselekmények viszonylag könnyen megszakíthatók, és a károk megelőzhetők, amennyiben a legendába beleszőtt unokát a kiszemelt áldozat telefonon felhívja. Ha erre valamilyen oknál fogva nincs mód, a köztes generációtól, a szülőktől célszerű érdeklődni, még akkor is, ha az elkövetők gyakran azt kérik, előttük tartsák titokban a történteket.

Természetesen ezek a bűnmegelőzési ajánlások nem csak az idősekhez, hanem azok hozzátartozóihoz is szólnak, hogy már előzetesen átbeszélhessék a potenciálisan veszélyeztetett családtaggal az ilyen esetben követendő magatartást.


Bravúros elfogások

Két körözött személyt fogtak el 2011. november 4-én, délután Várpalota belterületén.

Az éber körzeti megbízottak a belvárosi üzemanyagtöltő állomáson vonták intézkedés alá azt a 40 éves, ősi tartózkodási helyű, de hollandiai állandó lakcímmel rendelkező nőt, akiről megállapították, hogy több hatóság is körözi, így a Várpalotai Rendőrkapitányság, a Veszprémi Rendőrkapitányság és a Veszprémi Városi Bíróság is. Az elfogott személyt bűnügyi őrizetbe vételétele mellett a Veszprémi Rendőr-főkapitányság fogdájára kísérték.


Nem sokkal ezután egy 45 éves, kabai illetékességű férfit is igazoltattak, aki ellen pedig a Püspökladányi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot. Elfogását követően a Várpalotai Rendőrkapitányságra előállított személyt az ügyeletes nyomozó gyanúsítottként hallgatta ki.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 598
Tegnapi: 412
Heti: 2 398
Havi: 5 376
Össz.: 576 016

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »