Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. december 3.- Második alkalommal adott otthont az Adventi Kórushangversenynek a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templom. Hét kórus 98 tagja bizonyította sokadik alkalommal, hogy a komolyzenének, a dalnak összetartó és lélekemelő ereje van.

ak1.jpg

A "VOGÉ"-t Zentai Gábor után Nagyné Szűcs Klári igazgatta, vette szárnyai alá az intézményben működő csoportokat, civil szerveződéseket. A karizmatikus, maximalista, mindig mosolygó intézményvezető úgy döntött, hogy átadja a jelképes stafétabotot utódjának, Andócs Arankának. Így a megjelenteket már az új igazgató köszöntötte, majd Sólyom Károly alpolgármester is köszöntötte a kórusokat és a zenekedevelőket. Kiemelte, hogy a kulturális intézmény olyan múlttal rendelkezik, amelyre méltán lehetnek büszkék vezetők, dolgozók, és a szerveződések tagjai egyaránt. Utalt a zene, az éneklés értékeire és közösség-formáló erejére is.

Csere Sándor kanonok-plébános a nemes célról beszélt, amely miatt ilyen szép számban érkeztek a hangversenyre. Két és fél órán át daloltak a formációk, leírhatatlan lelki töltést adva a hallgatóságnak, méltó- Karácsonyra való- ráhangolódást nyújtva minden jelenlévőnek.

Az első kórus fellépése előtt Kardos Marcell, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola tanulója énekelt, méltán kapott vastapsot a közönségtől.

ak9.jpg

Ezután a Batsányi János Népdalkör (műv. vez.: Füstös Mária), a MÁV Haladás Férfikar- Szombathely (karnagy: Darvas Zsolt), a Tapolcai Protestáns Énekegyüttes (karnagy: Haga Kálmán), az Oladi Szentháromság Vegyeskar (karnagy: Darvas Zsolt), az aknaszlatinai Bell Canto Kamarakórus (karnagy: Szenykiv Mónika), a Tapolcai Kamarakórus (karnagy: Török Attiláné), és a házigazda Batsányi János Vegyeskar (karnagy: Dér Krisztina)mutatta meg fantasztikus énektudását a nagyérdeműnek.

A fellépő kórusok a hangverseny végén két közös művet adtak elő. Jó volt látni ennyi embert együtt, de főleg a fülnek volt maradandó élmény 98 torokból hallani az Úr dícséretét.

ak2.jpg

Batsányi János Népdalkör

ak3.jpg

MÁV Haladás Férfikar- Szombathely

ak4.jpg

Tapolcai Protestáns Énekegyüttes

ak5.jpg

Oladi Szentháromság Vegyeskar

ak6.jpg

Bell Canto Kamarakórus- Aknaszlatina (Ukrajna)

ak7.jpg

Tapolcai Kamarakórus

ak8.jpg

Batsányi János Vegyeskar

ak10.jpg

A rendezvény záróakkordjaként közösen énekelt a hét kórus.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 186
Tegnapi: 425
Heti: 995
Havi: 7 539
Össz.: 578 179

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Hét kórus- egy fantasztikus adventi kórushangverseny
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »