Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Engedély és érvényes iratok nélkül vezetett

Tulajdonosa vezette azt a több milliós rakománnyal későn este közlekedő kamiont, amelynek sem az iratai, sem a rendszáma nem volt rendben.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A késő esti órákban közlekedő kamiont a balatoni elkerülő úton ellenőrizte a közlekedési járőr. Az igazoltatáskor a gépjármű 40 éves, maglódi vezetője nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mert nem rendelkezett vele, sőt „B” kategóriás vezetői engedélye is eltiltás hatálya alatt áll. A kamion irataival sem volt minden rendben: a vontató és a pótkocsi műszaki érvényességi ideje több mint egy éve lejárt, kötelező biztosítással sem rendelkezett. Amikor az eljárás szabályai szerint elvették a rendszámát, annak furcsa tapintása volt. Kiderült, hogy nem gyári, hanem egy házilag készített hatósági jelzéssel van dolga a rendőröknek. A vezető, aki egyben a kamion tulajdonosa is volt, elismerte a szabályszegések elkövetését.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon bűntető és szabálysértési eljárás is indult ellene. Az értékes rakományt a rendőrség biztonságba helyezte.


Gyermekbaleset Pápán

Megsérült egy járdán kerékpározó testvérpár 2012. január 26-án délután, Pápán.

A 11 éves fiú és 9 éves húga együtt bicikliztek egy hosszított nyergű gyermekkerékpáron. A járművet a fiú hajtotta, aki a nyereg hátsó részén ült, és az előtte helyet foglaló lánytestvérét hátulról átkarolva fogta a kormányt. Egy lejtős járdaszakaszon haladva kátyúba hajtottak, aminek következtében elestek a járművel. A kiérkező mentőtiszt elsődleges megállapítása szerint a kisfiú súlyos fej és hasi sérülést szenvedett, míg a kislány fejsérülése 8 napon belül gyógyuló.

A baleset rámutat arra, mennyire fontos, hogy a gyermekek már kisiskolás korban megismerkedjenek a kerékpáros közlekedés szabályaival, és azokat be is tartsák. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei kapitányságok kiemelt figyelmet fordítanak az ez irányú felvilágosító tevékenységekre, programokra.


Elfutottak a bolti tolvajok

Hamar elfogták a zirci rendőrök azt a három fiatalt, akik alkoholt loptak az egyik helyi áruházból.

Csütörtökön délelőtt 08:30 órakor egy zirci nagyáruházhól érkezett bejelentés bolti lopásról . Az áruházban 3 fiatal egy üveg Jägermeister szeszesitalt tulajdonított el, melynek értéke 5339 Ft. Még az áruházban sikerült visszatartani az egyik elkövetőt, a másik két, itallal elmenekülő tolvajt a zirci rendőrök fogták el a közeli autóbusz állomáson. A fiatalokat a Zirci Rendőrőrsre előállították, ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.Kinder csokoládéval a zsebben

Elfogták a rendőrök a csokoládétolvajt.

Szintén csütörtökön délelőtt 08.45 órakor Veszprém egyik élelmiszer diszkont áruházában történt lopás. Egy 59 éves veszprémi nő 4 csomag, összesen 1272 Ft értékű Kinder csokoládét próbált meg fizetés nélkül kivinni az üzletből kabátzsebébe rejtve. A biztonsági szolgálat azonban észlelte a lopást és értesítette a rendőrséget. A veszprémi nőt a rendőrök elfogták és előállították, ellene tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.


Gyermekkabátokat lopott

A rendőri munka eredményeként bíróság elé állt az a veszprémi hajléktalan asszony, aki már több alkalommal is próbababákról lopta le a ruhát, vagy tett erre irányuló kísérletet.

Csütörtökön, január 26-án délelőtt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy egy veszprémi hajléktalan nő a buszpályaudvar mögött található butik külső kirakatából három db gyermekkabátot és egy gyerek overált, illetve a mellette lévő üzletből egy db szőrmét tulajdonított el, összesen 12. 500,- Ft értékben. A kiérkező járőrök az elkövetőt még a helyszínen tetten érték, és a rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették. A nő a közelmúltban már követett el hasonló cselekményt a megyeszékhelyen, így ellene üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás. A bíróság a mai napon gyorsított eljárás keretében 8 hónap fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 638
Tegnapi: 412
Heti: 2 438
Havi: 5 416
Össz.: 576 056

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »