Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

17 évesen rabolt - elfogták

November 28-án a déli órákban Veszprém egyik hipermarket áruházának mellékhelyiségében egy 17 éves, herendi fiú ellopta egy vásárló női táskáját a benne lévő pénztárcával, amiből 18.500.- forint készpénzt magához vett. 

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A sértett, amikor észlelte, hogy meglopták az egyik biztonsági őrnek szólt, vele tért vissza, majd együttesen felszólították  az elkövetőt a tárca visszaadására. A fiatalkorú ennek nem tett eleget, hanem a lopott érték megtartása érdekében a táska tulajdonosával, valamint a biztonsági őrrel szemben is erőszakot alkalmazott.  Az elkövetőt a biztonsági őrök a rendőrök kiérkezéséig visszatartották, az ellopott tárcát a mellékhelyiség egyik részében megtalálták, de abból a pénz már hiányzott. Rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult az ügyben büntetőeljárás a gyanúsított őrizetbe vétele mellett.

 

Veszprémbe jöttek kozmetikumokat lopni

November 28-án délután az egyik hipermarket biztonsági szolgálata kért rendőri intézkedést, mivel három fiatalkorút az áruházban lopáson értek tetten. A zirci barátnők elhatározták, hogy a délutáni órákban Veszprémbe utaznak autóbusszal.  A megyeszékhelyre érve betértek az egyik nagyáruházba, ahol közösen úgy döntöttek, hogy lopni fognak. Az áruházban főként kozmetikai termékeket vettek magukhoz, melyeket a ruházatukba, illetőleg táskájukba rejtettek. A pénztárnál csupán a vásárolt pékárut fizették ki, a többi terméket nem. Azzal vélhetően nem számoltak, hogy a biztonsági személyzet a lopást végéig figyelemmel kíséri a biztonsági kamerákon, mely rögzíti is cselekményüket. A pénztártól történő távozásukkor a biztonsági szobába kísérték őket, ahol az eltulajdonított közel 70.000.- forint értékű áru előkerült, ezáltal a lopási kár megtérült. A három fiatalt előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a Veszprémi Rendőrkapitányságon. A lopás vétsége miatt velük szemben indított büntetőeljárásban szabadlábon védekezhetnek.

 

Kórházba ment, börtönbe került


November 28-án este a Veszprém megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán fogták el a rendőrök azt a várpalotai nőt, akit biztonsági intézkedés keretében szállítottak a kórházba. Az adatok ellenőrzése során derült ki, hogy ellene a Veszprémi Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki önbíráskodás bűncselekményének elkövetése miatt. A körözött nőt az elfogatóparancs alapján őrizetbe vették.

 

Eltiltás hatálya alatt ittasan vezetett               

A Veszprémi Rendőrkapitányság vette őrizetbe azt a helyi lakos férfit, aki november 28-án a délutáni órákban közlekedési balesetet okozott Veszprém belterületén. Az intézkedés során a gépjárművezetőt a rendőrök vérvételre állították elő, akinél az ügyeletes orvos közepes ittasságot állapított meg. Emellett az is kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes gépjárművezetői engedéllyel, mivel azt korábban szintén ittas vezetés miatt elvették tőle és a járművezetéstől is eltiltották. Vele szemben őrizetbe vétel mellett indult büntetőeljárás.

 

Közlekedési baleset okozóját keresi a Veszprémi Rendőrkapitányság

2011. november 28-án 09 óra 30 perc körüli időben ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú, szürke színű csapott hátú Opel Astra F típusú személygépkocsival közlekedett Veszprém belterületén, a Munkácsy utcán a Halle utca felől a Jutasi út irányába. A Munkácsy utca- Jutasi út körforgalmú útkereszteződéshez érve járműve elejével elütötte a jelzőtáblával jelölt, útburkolati jellel felfestett gyalogátkelőhelyen előtte jobbról balra áthaladó 14 éves gyalogost. A gépkocsivezető a baleset bekövetkezése után a sérült gyalogost a jármű motorháztetejéről lesegítette és az út jobb szélén lévő kiemelt járdaszegélyre ültette, majd a helyszínről ismeretlen helyre távozott. A baleset következtében a gyalogos könnyű sérüléseket szenvedett.

A Veszprémi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A balesetet okozó személy 50-60 év körüli, kb. 165 cm magas, kövér testalkatú, kopaszodó, körszakállas és szemüveget visel.

Kérjük, aki a balesettel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a 88/428-022/10-74-es telefonszámon, vagy személyesen a Veszprémi Rendőrkapitányságon, Veszprém, Bajcsy u. 2. szám alatt.


Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 193
Tegnapi: 332
Heti: 193
Havi: 3 171
Össz.: 573 811

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »