Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Felrobbantották a gránátot

 

Lakóövezet mellett hevert egy második világháborús aknavető gránát, senkinek nem esett baja.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Március 6-án délután állampolgári bejelentés alapján jelent meg a körzeti megbízott Nemesvámos külterületén, mivel ott egy lövedéket találtak. A helyszínen a rendőr megállapította, hogy a bejelentés valós, a feltalált lövedék feltehetően egy aknavető gránát, mely a lakóövezettől 2-300 méterre található. Ezt követően értesítették a Magyar Honvédség tűzszerész szolgálatát. A helyszínre hívott tűzszerész a lövedéket megvizsgálta és úgy nyilatkozott, hogy az egy német gyártmányú, II. világháborús, 81 mm-es, repesz akna gránát. A gránát kilőtt állapotú, gyújtószerkezet nélküli. A gránátot ezt követően Tótvázsony külterületen lévő, volt orosz katonai lőtérre szállították, ahol megsemmisítésre került.

 

Elvitték a táskáját

Kórházban is megfordulhat tolvaj, mindenütt vigyázzunk értékeinkre!

 

Egy 30 éves hölgy tett március 06-án feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki aznap 16 óra 45 perc és 17 óra 00 perc közötti időben az őrizetlenül hagyott válltáskáját eltulajdonította a Veszprém Megyei Kórház tornaterme előtti folyosóról. A táskában benne volt pénztárcája, az iratai, valamint 1500 Ft és 21 USD készpénz is. Ismeretlen személy ellen lopás miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Felhívjuk a figyelmet, hogy értékeiket rövid időre se hagyják őrizetlenül! Ne feledjék, az alkalom szüli a tolvajt! 

 

Őrizetben a bántalmazó

Többször bántalmazta már családját az a zirci férfi, akit a bejelentést követően kedden vett őrizetbe a Veszprémi Rendőrkapitányság.

 

Kiskorú veszélyeztetése miatt került őrizetbe kedden (március 06.) az a zirci férfi, akinek agresszív magatartása elől élettársa a szomszédba menekült segítségért. A hölgy elmondta, hogy kb. egy éve romlott meg a kapcsolata élettársával, azóta rendszeresek voltak a veszekedések. Tavaly  ősszel a férfi már megfenyegette a családot, hogy megöli őket, ekkor a  közösen nevelt 12 éves fiú gyermek állt kettejük közzé, megakadályozva a tettlegességet. A férfi azonban – hangsúlyozva, hogy ki az úr a házban - a fiút úgy arcon ütötte, hogy felrepedt a szemhéja.

A hangos szavak és fenyegetőzések sora ekkor még nem zárult le. Március 05-én este a 12 éves fiúval kiabált, majd egy telefonzsinórral bántalmazta, melynek során 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Másnap este ismét fenyegetőzött a férfi, kezét élettársa irányába ütésre emelte. A bántalmazástól csak az tartotta vissza, hogy a hölgy kezében tartotta 8 hónapos közös gyermeküket. Ezután menekült át gyermekeivel a szomszédba segítséget kérni, amelyet követően a rendőrség is azonnal a helyszínre érkezett. A Veszprémi Rendőrkapitányság a 31 éves zirci férfit őrizetbe vette, s ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »