Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

A hálószobából lopta el a táskát

A besurranó tolvajok az év minden szakában lesben állnak, és azonnal kihasználják a gyanútlan áldozatok könnyelműségét. Egy Sopronban élő házaspár példája is jól bizonyítja, mennyire körültekintőnek és óvatosnak kell lenni az ilyen bűncselekményeket elkövető személyekkel szemben.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Az ország nyugati részén lakó hölgy május 1-jén tett bejelentést, hogy balatonrendesi nyaralójukba valaki illetéktelenül behatolt és a hálószobában hagyott táskát eltulajdonította. Elmondása szerint pár nappal azelőtt érkeztek a nyaralóba, hogy a téli időszak után takarítsanak, a kertben veteményezzenek, s a hosszú hétvége alatt kipihenjék fáradalmaikat.

Amint megérkeztek az ingatlanhoz, a hölgy letette kézitáskáját a földszinten lévő hálószobába, melyben több tízezer forint és közel 50 Euro készpénzen kívül az összes személyi okmánya, valamint lakáskulcsai is benne voltak. A házaspár a bűncselekmény elkövetése idején az udvaron tartózkodott, s a jó időben kerítést festettek. A bejárati ajtót azonban nyitva felejtették, a tolvaj feltehetőleg így juthatott könnyedén a házba.

Amikor indultak volna vissza Sopronba, akkor kereste a hölgy a táskáját, azt azonban már sehol sem találta. Az ismeretlen elkövető ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt a Tapolcai Rendőrkapitányságon eljárás indult.

A pórul járt házaspár példája is jól mutatja, hogy a besurranó tolvajok látogatására mindig fel kell készülni. Az ajtókat és az ablakokat minden esetben alaposan zárják be, még ha otthon is tartózkodnak, netalán a kertben dolgoznak. Sok pénzt lehetőleg ne tartsanak a lakásban, nagyobb értékű ékszereik őrzéséről pedig megfelelően gondoskodjanak.

Ismeretlen személyeket pedig soha ne engedjenek be még az udvarba se, bármilyen indokkal szeretnének is bejutni.

Ezen veszélyekre pedi

g kérjük, hívják fel idős, egyedül élő hozzátartozóik, ismerőseik figyelmét, hiszen az idősebb korosztály életkorukból fakadóan még fokozottabban ki van téve az áldozattá válásnak!

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


Késsel fenyegette az autóban ülő férfit

Egy tapolcai nő május 1-jén 17 óra magasságában a lakása ablakából kitekintve azt vette észre, hogy szomszédja a ház előtti játszótéren egy férfit késsel fenyeget.


Az esetet meglátva rögtön értesítette a rendőrséget, akik ezt követően azonnal indultak a helyszínre. A bejelentő már a ház előtt várta őket, majd elmondta, hogy egyszer csak a játszótér felőli nagy kiabálásra lett figyelmes. Kinézett az ablakon, s szomszédját vélte felfedezni, aki egy nagy kést tartott a kezében, s egy gépkocsiban ülő férfit fenyegetett.

A meghallgatott tanúk is megerősítették a nő által elmondottakat, így az egyenruhások a

késsel hadonászó

36 éves férfit elfogták, majd a Tapolcai Rendőrkapitányságra előállították. A dühös személy még a rendőrségen is folyamatosan szitkozódott és agresszív magatartást tanúsított. Az alkoholszondás ellenőrzés során kiderült, hogy ittas állapotban van, s ellene súlyos testi sértés kísérletének bűntette miatt indult eljárás.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)

kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálata


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 777
Heti: 2 652
Havi: 5 630
Össz.: 576 270

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »