Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Az ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egot a társadalom találta ki; ezzel csapnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagadat"- olvasható a nagy indiai misztikus- Osho egyik könyvében, melynek címe: Az ego könyve. Ebből a művéből fogunk kiemelt részleteket közölni Önöknek az elkövetkezendő hetekben.

ego.jpg


"Ezt a világot olyan emberek uralják, akik súlyos kisebbrendűségi komplexussal küzdenek, és ezt próbálják elfedni bármi hatalommal, amit meg tudnak ragadni. Nagy az igény, hát sok módszert kitaláltak. Természetesen nem lehet mindenkiből valamilyen ország elnöke, ezért aztán felosztják az országot kisebb tartományokra. Így már sokkal több emberből lehet kormányzó és miniszter. De ezeknek a munkáját is felosztották ám, így még több emberből lehet valamilyen funkcionárius, és ez így megy tovább a legalsóbb szintekig. Az egész hierarchia olyan kisebbségi komplexusos emberekből áll- a legutolsó küldönctől az elnökig mind ugyanabban a betegségben szenvednek.

A közönséges embereknek természetesen nincs hatalmuk. Ők csak távolról nézik a hatalmasokat, és közben azt gondolják: "Ha nekem is megadnák mindazt a tiszteletet és megbecsülést, amit nekik, akkor én is lennék valaki. Ott hagyhatnám a lábnyomomat az idő homokján." Őket is megérinti a hatalom szele. De nézd csak meg azokat az embereket, mint például Gautama Buddha, akik a hatalommal együtt születtek, de később lemondtak róla, mert látták, hogy ez a fajta hatalom teljesen hiábavaló és fölösleges. Belül mit sem változol tőle. Ha több milliárd dollárod lesz is, benned semmilyen változás nem megy végbe ettől. Pedig csakis a benned végbemenő változás, a benned zajló átalakulás hozhatja el a békét számodra. Ebből a békéből születik meg a szeretet, ebből a békéből fakad a tánc, az ének, a kreativitás. De inkább kerüld el a "hatalom" kifejezést.

Most még csak gondolkodsz erről, de a gondolkodás nem segít. A gondolkodás akkor jó, ha hatalomért, pénzért, elismerésért, tiszteletért akarsz versenybe szállni a többi emberrel. De arra, hogy megtaláld önmagad, tökéletesen hasznavehetetlen. Ezért fektetek akkora hangsúlyt a meditációra, hogy a segítségével kiléphess az elmédből: ki a gondolatok világából a csönd világába.

Amint megtapasztalod a belső lényedet, minden kapzsiság, pénzsóvárság , hatalomvágy egyszerűen elpárolog, értelmét veszti a folytonos összehasonlítgatás. Megtaláltad magadban Istent- ezek után mire vágyhatnál még?" /Osho: Az ego könyve- 137-138.o./Weblap látogatottság számláló:

Mai: 68
Tegnapi: 285
Heti: 761
Havi: 7 082
Össz.: 589 998

Látogatottság növelés
Oldal: Osho: Az ego könyve 10.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »