Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Pócsi Béla hatszoros világbajnok díszmadártenyésztőt nem kell különösebben bemutatni, már többször írtunk sikereiről, kiállításairól. Ezúttal ismét öregbítette a város, megye hírnevét, az m1 televízió stábja látogatott el hozzá, majd készített vele egy közel 26 perces portréfilmet.

beci001.jpg

- A volt "királyi tévé" három tagja keresett föl, hogy szeretnének rólam készíteni egy filmet. Az életutamat, munkásságomat szeretnék bemutatni, a rövidfilm a "Szellem a palackból" címet kapná. Mindez két héttel a forgatás előtt történt, a szerkesztő műsorvezetővel, rendezővel és operatőrrel egyeztettünk, hogy a forgatás április 17-19- ike között valósulna meg.

Elérkezett a várva várt nap. Közölték a forgatási struktúrát, majd neki is álltunk. Az első napon a madarakkal kapcsolatos anyag került felvételre, mintegy két óra időtartamban. Másnap az eledel elkészítési folyamat következett, itt rengeteg szakmai ismeretet és érdekessséget is megosztottam a leendő nézőimmel. Innen az üzletembe vezetett az utunk, ahol a tapolcai Általános Iskola Bárdos Lajos Tagintézményének egyik osztálya volt a vendégem, rögtönzött szakmai előadást tartottam. Mint kiderült, mégsem került bele a filmbe, mert nem igazán illett a portré felépített szerkezetébe. Következő állomásként a balatonedericsi birtokomat vettük célba, itt lett volna megvalósítva a Madár- és Növénypark. Nos, itt is követnem kellett a rendezői utasításokat, utólag elmondhatom- jól sikerült.

A harmadik napon készítettük magát a portrét, a beszédes részét. összességében kb. 3 és fél órányi anyagból állította össze a profi stáb a 25 perc 58 másodpercnyi anyagot. Elmondhatom, hogy valóban a szakmájuk maximális ismerősivel dolgozhattam három napon át, de jómagam is igyekeztem a rám szabott feladatokat ellátni, valamint tudásom legjavával tájékoztatni azokat, akik majd megtisztelnek, és megnézik a rólam szóló anyagot.

Szellem a palackból- ezt a címet kapta(m). Voltak fenntartásaim a címmel kapcsolatban. Amikor valaki meghallja ezt a mondatot, vajon mire gondol? Személy szerint arra, hogy az életünkben jó és rossz egyaránt előfordul. Abból a bizonyos palackból mindkettőt illett volna kiengedni. Aki veszi a fáradtságot és végig nézi a filmet, egy gördülékeny, gondok nélküli díszmadártenyésztő mindennapjaiba nyer bepillantást. Nem tűnik ki belőle a túlélésre, a madarak érdekében szinte bármire képes ember minennapi küszködése, aki- igaz, hogy maga vállalta-, de nem a saját szórakozására, hanem a város, megye, országa és a szakma hírnevét szeretné öregbíteni, 18 esztendeje nem ismeri a szabadidő szó hétköznapokba való megvalósítását. A madarak megóvása, eleség beszerzése, nemzetközi megmérettetéseken való indulással kapcsolatos sokrétű feladat megoldása...

Nagyszerű volt ez a három nap, amit együtt töltöttünk az m1 stábjával, remélem sikerült olyan hatásosan megoldaniuk, hogy fölfigyel majd egy önkormányzat, szervezet vagy magánszemély, akinek, akiknek van jövőképe. Idegenforgalmi látványosság és munkahely-teremtő lehetőség is lenne egyben a Madár- és Növénypark, de elősegíteni a fiatal generáció természet iránti kötődését, szeretetét. Az EU- s országokban nyereségesek ezek az intézmények, a magyarok ódzkodnak tőle...

Sok csodás dolgot alkotott már az ember, de a Természetnél nincs csodálatosabb!

- Milyenek a visszajelzések? Vannak-e újabb tervek?

pb2.jpg

- Sok visszajelzést kaptam, szerencsére az összes pozitív, gratulált a család, ismerősök, és a szakma is, bár tőlük több elismerést vártam. Tervek mindig vannak... mint például az angolai esőerdők vörösbóbítás turákóival kapcsolatos projekt, várom a visszatelepítési programmal kapcsolatos fejleményeket- csak idő kérdése, mikor kerül rá sor.

Kiállítást is szeretnék, de mindenképpen szezonális jelleggel. Az Európai Uniós állatvédelmi szabályok, a Magyar Természetvédelmi Hivatal is keménykorlátok közé szorítja a madarakkal foglalkozó szakembereket. Szeretném, ha végre már magyar a magyarnak nem lenne ellensége, ha a mindenki számára hasznos kezdeményezések nem lennének megvétózva. Spanyolországban van a világ legnagyobb papagáj populációja... hazánkban lehetne a turákóké... no komment!

Minden ember annak örül, ha nyílik a virág, ha süt a nap, és csiripelnek a madarak- tegyünk érte, hogy még sokáig így legyen!

12_2011.02.24-11.23.44.jpg


A portréfilm után Pócsi Béla sok gratulációt kapott. Ezek közül az egyik- küldője H. Katalin.

"Kedves Béla!

Megnéztem a filmet, itt-ott még sírdogáltam is rajta egy sort, annyira megható volt. Ön egy csodálatos ember, bölcs, van humora és hatalmas nagy szíve, minden mondatából kiérződött, hogy mennyire szereti ezeket a tollas terroristákat"!

A tudásáról már nem is beszélek, mert az döbenetes. Odaállítanék én néhány tenyésztőt, akinek csak igen nagy szája van, hogy ugyan mondják már el fejből, hogy melyik gyümölcsnek milyen a vitamintartalma, és melyik papagájnak tesz jót vagy rosszat. Ez a film egyszerűen hihetetlen volt, én gyakorlatilag egész nap el tudnám nézni, hallgatni!

Hálásan köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmemet és nagyon remélem, hogy nyáron esetleg meglátogathatjuk Önt a barátnőmmel, K. G.né- val.

Azt hiszem a mai naptól a "Pócsi Béla rajongók" táborát erősítem!


Őszinte tisztelettel: H. Katalin"


Aki meg szeretné tekinteni a portréfilmet, a következő linkre kattintva megteheti:

http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/05/06/14/Szellem_a_palackbol___Pocsi_Bela_madargyujto.aspxWeblap látogatottság számláló:

Mai: 401
Tegnapi: 384
Heti: 785
Havi: 7 329
Össz.: 577 969

Látogatottság növelés
Oldal: Interjú- Szellem a palackból- film Pócsi Béláról
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »