Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Településünk Önkormányzata- Ifj. Mezőssy Zoltánnal és Végh Tamással karöltve rendezi meg az idei esztendő szezonnyitó turisztikai programsorozatát, amely Tapolca Tavasz névre lett keresztelve. Az április 27. és május 1- je közötti események a bor, gasztronómia és kultúra jegyében telnek.

Délelőttönként inkább a családokat, gyerekeket szólították meg a szervezők, interaktív programokkal, vetélkedőkkel, ügyességi játékokkal. A kulturális részt elsősorban a különböző zenei műfajok képviselik- Blues Faces, Black Bird, Anima Sound System, Fábián Juli és Zoohacker Orchestra feat. Sárik Péter, vagy a Bluesberry formáció. A "hazai" és "komolyabb" műfajt a diszeli illetőségű Csobánc Népdalkör képviselte.

tata2.jpg

Fantasztikus hangulatot varázsolt a szombathelyi illetőségű Blues Faces zenekar a "nuladik" napon.


A hivatalos megnyitóra április 28- én került sor, Császár László polgármester köszöntötte a szép számú egybegyűltet, igaz, előző este sem ártott volna néhány mondattal megtisztelni a közönséget, akik a "nulladik" napon is ellátogattak a festői szépségű Alsó-Tónál elhelyezett színpadhoz.

tata1.jpg

tata3.jpg

tata4.jpg

Beatles nóták igényes, színvonalas előadásmódban- Black Bird formáció.

tata5.jpg

tata6.jpg

Április 29- én a mozgásé volt a főszerep, Cseh Diána "akrodenszes" tanítványainak előadására megtelt a színpad előtti tér, de az utána következő zumba bemutató- Adrival és Janival- is nagy sikert aratott, majd egy bászínházas előadás- A békakirály- szereplői szórakoztatták a kicsiket, de a nagyokat is egyaránt.

tata7.jpg

tata8.jpg

tata9.jpg

tata10.jpg

Este ismét zene- Az Anima Sound System után DJ Kassai keverte a talpalávalót.

A gasztronómiai vonalat Végh Tamás és Ifj. Mezőssy Zoltán képviseli és szervezi, de jelen van a rendezvényen a Káli-medence sok-sok étel-specialitása, a környék pincészetei- vendégként pedig a Tokaji-borvidék is kínálja elismert nedűit. Aki enni szeretne, erdélyi kürtöskalács, kenyérlángos, házi rétes és egyéb ínycsiklandozó finomságok várják az érdeklődőket.

Természetesen nem maradhat el az ilyenkor szokásos kézműves kirakodóvásár sem.

A rendezvény első három napjának zavartalan lebonyolításáért köszönet illeti a Rendőrség és a Polgárőrség embereit.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 153
Tegnapi: 425
Heti: 962
Havi: 7 506
Össz.: 578 146

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Tapolca Tavasz 2012- 1. rész
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »