Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Egyenruhások fogtak össze egy hajléktalan életéért

Rendőrök és tűzoltók közösen mentették meg egy hajléktalan életét Tapolcán.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletére tegnap 21 óra magasságában érkezett egy lakossági bejelentés, miszerint a város egyik lakatlan épületében egy időskorú hajléktalan személy fekszik. A rendőrök helyszínre való érkezése után többször felszólították a férfit, hogy jöjjön ki a házból, ám ő nem volt hajlandó ezt megtenni.  A ház adottságai miatt a helyi tűzoltóság segítségével tudtak behatolni az ingatlanba, az épület hátsó részét tették szabaddá a bejutáshoz. Ezt követően a legközelebbi nyilvános fűtött helyiségbe, a buszpályaudvar várójába szállították a rendőri intézkedést folyamatosan megtagadó idős hajléktalant.

A rendőrség visszatérő ellenőrzése során azonban - éjfél után nem sokkal - a 64 éves férfit vélték felfedezni az elhagyott épületben. A hideg időjárásra való tekintettel ismét intézkedés alá vonták, majd a helyi hajléktalanszállóra kísérték.


Állampolgári bejelentések

A rendőri munka hatékonyságát nagymértékben elősegítik azok az állampolgárok, akik a rendkívüli hidegben is odafigyelnek a környezetükben magányosan, vagy fedél nélkül élőkre.

2012.02.01-én 15:00 óra körül a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, a Kéki dűlőben egy hajléktalan személy tartózkodik. A bejelentő elmondása szerint a férfi egy téglákból összerakott kunyhóban él, ahol nincs fűtési lehetőség, így tart attól, hogy a személy az előre jelzett hideg időjárás miatt kihűlhet. Tájékoztatta továbbá a rendőröket, hogy a férfi nap közben nincs a jelzett helyen, oda csak este 22.00 óra körül szokott megérkezni.

A fenti eset jól bizonyítja, hogy milyen fontos az állampolgárok közreműködése a rendőri munkában, hiszen ezáltal a járőrök célirányosan jutnak el olyan személyekhez, akik a hidegben a segítség nélkül kihűlnének. Ezáltal őket még időben melegedő helyre tudják kísérni, s tájékoztathatják őket lehetőségeikről (hajléktalan szállók, tűzifa igénylése…stb.).


A kihűléstől mentette meg az ellenőrzés

A körzeti megbízott és a polgárőr egyesület vezetője közös ellenőrzés során mentett életet.

Csütörtökön /febr. 02./ délelőtt a szolgálaton kívüli litéri körzeti megbízott és a polgárőr egyesület vezetője együtt ellenőrizték az egyedül élő, időskorú, fűtéssel nem rendelkező vagy bármilyen okból elesett helybéli lakosokat.  Az ellenőrzés során saját lakásában - amelyben semmilyen fűtési lehetőség sincs - kihűlés közeli állapotban találtak egy 58 éves férfit. Azonnal értesítették a mentőszolgálatot, akik a Veszprémi Kórházba szállították.

 

Rendőri segítség a hidegben

Beteg hajléktalant mentettek a veszprémi járőrök.

Február 02-án az esti órákban szolgálatuk teljesítése közben Veszprém egyik útkereszteződésében lettek figyelmesek a járőrök egy járdán fekvő, látszólag magatehetetlen férfire. Elmondása szerint hajléktalan, emellett epilepsziás és nem érzi jól magát. A szélsőséges hidegben az őt fenyegető kihűlés és fagyhalál veszélyének elkerülése érdekében hozzá azonnal mentőt hívtak, akik a segítségre szorulót kórházba szállították.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 285
Heti: 751
Havi: 7 072
Össz.: 589 988

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »