Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Jó, ha figyelünk, de kérdezni is szabad…

 

A rendőrség munkáját sokszor segítik a lakossági bejelentések, de előfordulnak felesleges intézkedést okozó bejelentések is.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

13-án reggel a litéri körzeti megbízott szolgálati telefonjára kapott egy bejelentést, miszerint az egyik helyi utcában egy férfi megőrült, és baltával veri szét a házát. A helyszínre érkező járőr megállapította, hogy a "megőrült" férfi a ház tulajdonosa, aki javítás céljából kalapálta az ajtót. Rendőri intézkedésre nem került sor.   

(Balatonalmádi Rendőrkapitányság)

 

 

Nem akart megválni a BMW-től

 

Kedden (2012.03.13-án) a déli órákban Veszprémben körzeti megbízott igazoltatott egy 35 éves zalaegerszegi férfit, akinek az adatai ellenőrzése során kiderült, hogy  ellene a Veszprémi Rendőrkapitányság sikkasztás miatt adott ki elfogatóparancsot.

A férfi ellen korábban volt barátnője és annak édesanyja tett feljelentést, mert kölcsönre vásároltak egy nagyobb értékű BMW személygépkocsit, melyet a férfi magával vitt és felszólításra sem volt hajlandó a tulajdonosának visszaadni.

A férfit az intézkedő rendőr a körözés alapján elfogta, majd a Vizsgálati Osztályon megtörtént a gyanúsított kihallgatása. A gyanúsított a történtekkel kapcsolatban máshogy emlékezett, ezért az ügy körülményeinek tisztázása a büntetőeljárás feladta.

(Veszprémi Rendőrkapitányság)

 

 

Őrizetben a gépkocsivezető

 

Hétfőn délután 17.50 órakor Veszprémben, a Ranolder téren a rendőr ellenőrzés alá vont egy személygépkocsi vezetőt, aki vezetői engedélyét nem tudta átadni.

Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a sofőrt a Veszprémi Városi Bíróság 4 hónapra eltiltotta a járművezetéstől. A 43 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt az intézkedő rendőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételére került sor, ügyében az eljáró bíróság gyorsított eljárásban dönt.

(Veszprémi Rendőrkapitányság)

 

Kleptomániás ruhagyűjtő őrizetben

 

Egy 50 éves veszprémi hajléktalan nőt fogtak el 2012.03.12-én, aki immár negyedik alkalommal tulajdonított el ruhákat Veszprém különböző üzleteiből.

Az ügy előzménye az volt, hogy egy munkaruházati üzlet tulajdonosa észlelte, hogy a boltja előtti kirakatból hiányzik két mellény, amelyek összértéke 7000.-Ft volt. Mivel nem tudta a hiány okát, ezért a szomszédos üzlet tulajdonosától kért segítséget, akinek biztonsági kamerája rálátással rendelkezett a kérdéses kirakatra is. Közösen visszanézték a felvételt és ennek során fény derült a rejtélyre. A felvételeken egy középkorú nőt láttak, aki hosszas körülkémlelés után magához vette a hiányzó ruhadarabokat majd azokkal sietve ismeretlen helyre távozott.

A sértett ezután egy társával gépkocsiba ült, és a felvételen látott nő keresésére indultak. Kitartásuk eredményre vezetett, ugyanis a buszpályaudvaron megtalálták a keresett személyt, akit felszólítottak az eltulajdonított tárgyak visszaadására. Közben a rendőrséget is értesítették így a tolvaj hamarosan a kapitányság előállítójában találta magát. Elszámoltatása során kiderült, hogy nemcsak a mellények eltulajdonítása írható a számlájára, hanem február 20-án a Kossuth utcában levő fehérnemű üzletből is ő tulajdonított el különböző ruhaneműket 4990.-Ft értékben.

Vele szemben ebben az évben már két másik ügyben zárult le a nyomozás vádemelési javaslattal hasonló bűncselekmények elkövetése miatt ezért kihallgatását követően őrizetbe vételére került sor. Az újabb két ügyben gyorsított eljárás keretében – bíróság elé állítási javaslattal kerül sor – a nyomozás lefolytatására.

(Veszprémi Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »