Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Nem mindig szabad a gazda…

 

Pénteken (május 11.) délelőtt egy csajági lakos jelentette be telefonon a Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy két férfi a vasútátkelőnél lopja a sínt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A járőrök kiérkezéséig visszatartott elkövetőket előállították, majd kihallgatták a rendőrök. A bűncselekmény elkövetését elismerték, de „azt hitték”, hogy a két, 24 méteres, már rozsdásodó sín darab gazdátlan.

Az előző nap terepszemlét végzett 19 éves fiatal férfi jól megnézte a MÁV Zrt. által beépítési céllal korábban odahelyezett síndarabokat. Az általa levont következtetés az volt, hogy azok már nem alkalmasak beépítésre, és egyébként sem jár arra vonat évek óta. Végül is egy próbát megér. Nekiáll feldarabolni a vasat, és ha szólnak, abbahagyja, ha nem, minél többet tud elvinni, annál több lesz a jövedelme.

Megkereste egy 24 éves ismerősét, akivel megegyeztek, hogy segít ehhez a munkához szükséges komoly felszerelést szerezni. Sikerült is szakembert találniuk, aki inkább egy benzinnel működő aggregátorral és flexszel járult hozzá, a tudomása szerint nem jogtalan, lopáshoz. A flex vitte a vasat, az nem volt gond. Már csak a feldarabolt áru elszállításáról kellett volna gondoskodni, amikor megszólította őket egy a hangra felfigyelő helyi lakos.

Az egyenként 1152 kg tömegű és 280.000 Ft értékű síndarabok eltulajdonításával próbálkozó várpalotai férfiak ellen nagyobb értékű lopás kísérlete miatt indult eljárás. Az, hogy nem keletkezett nagyobb kár a határozott állampolgári és rendőri fellépésnek volt köszönhető.

(Balatonalmádi Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 777
Heti: 2 655
Havi: 5 633
Össz.: 576 273

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »