Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Biztonságosnak bizonyultak Veszprém megyei temetői

Vannak az évnek olyan napjai, amikor a Rendőrség személyi állományát koncentráltan kell mozgósítani szolgálati feladatai ellátására, ellenkező esetben a bűncselekmények, szabálysértések elszaporodnának.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

E körbe tartozik a Mindenszentek, Halottak napja idején jellemző tömeges temetőlátogatás is. Ilyenkor a más időszakokban is elő-előforduló temetői  virág- és koszorúlopások száma megugorhat, továbbá jellemzőek a sírokról történő táskalopások is, mivel a vízcserének, az elszáradt növények hulladékgyűjtőbe vitelének rövid időszakaira számos retikül marad átmenetileg őrizetlenül. Végül a legnagyobb anyagi károk azon gépkocsi-feltörések alkalmával jelentkeznek, amelyekre a temetői parkolókban azért kerül sor, mert a könnyelmű tulajdonosok, azok csomag- vagy utasterében értéktárgyakat hagynak hátra.

Ezen bűncselekmények megelőzése, megszakítása csak fokozott rendőri jelenléttel érhető el, oly módon, hogy egyen- és polgári ruhás beosztottak is járőröznek a temetőkben és azok környékén. Az elvárásoknak megfelelni nem könnyű, mivel a városoknak általában több temetője is van, míg a községek esetében azok nagy száma miatt kell a rendőröknek számtalan helyen csaknem egyidejűleg helytállniuk.

2011-ben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nagyon sikeresen zárta ezt a nehéz időszakot. A négynapos hosszú hétvége során mindösszesen egy olyan bűncselekmény vált ismertté, mely a temetőlátogatásokkal összefügg. 2011. október 30-án (vasárnap) kora délután egy veszprémi lakos tett bejelentést a Zirci Rendőrőrsön, akinek a porvai temetőnél nyitott állapotban hagyott gépkocsijából ismeretlen tettes eltulajdonította a kézitáskáját, benne személyes iratival, pénztárcájával és mobiltelefonjával együtt, közel 50 000.- forint kárt okozva. Más bűncselekményről mindez ideig nem érkezett bejelentés.

 

Kő kövön nem maradt utánuk

2011. november 1-jén, 01 óra 20 perckor érkezett bejelentés a Balatonfüredi Rendőrkapitányság ügyeletére, melynek lényege szerint a Jókai Mór utcában négy személy kidöntötte a vasúti átjárót előjelző táblát és éppen azt rugdossák. A közvetlen közelben tartózkodó gépkocsizó járőr másodperceken belül a megjelölt helyszínre érkezett, melynek közelében el is fogta a bejelentő által leírt fiatal felnőtteket. A hivatkozott jelzőtábla az úttest közepén hevert, akárcsak az a közterületi hulladékgyűjtő edény, amelyet az ittas állapotban lévő egyetemi hallgatók a helyéről szintén elmozdítottak, majd feldöntöttek. Az ügyben közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt indított a Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozást.  

 

Leesett a lováról

2011. október 29-én, késődélután egy 47 éves csopaki lakos a település belterületén leesett az általa lovagolt lóról, melynek következtében könnyebben megsérült. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság járőrei által lefolytatott intézkedés során alkalmazott szonda pozitív eredményt hozott, ezért az állat hajtójával szemben közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

 

Sokba került a „spórolás”

Veszprémben egy társasházi lakó sajátos módját választotta annak, hogyan spóroljon a villanyszámlán. Dolog elleni erőszak alkalmazásával behatolt az egy emelettel feljebb lévő – ideiglenesen üresen álló – lakásba és egy hosszabbító segítségével vételezett magának áramot oly módon, hogy azt az erkélyen át engedte le a saját lakásába. Az 50 éves férfi ellen, aki e megoldással tévékészülékét és a hűtőjét üzemeltette, szabálysértési értékre elkövetett betöréses lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.  

 

Színesfémtolvajt értek tetten

November elsején a kora délutáni órákban érkezett bejelentés alapján Veszprémben, a Kistó utcában lévő telephely mellett fogtak el egy személyt a rendőrök, aki rézkábelt és alumíniumot próbált meg eltulajdonítani.  A férfi kerítésbontás módszerével jutott be a telephelyre, ahol 5 konténer zárját feszítette le, egynek az ablakát törte be. A konténerekből rézkábelt, alumíniumkábelt és alumínium ereszcsatornát tulajdonított el. A lopással 25.000.-, míg a rongálással 40.000.- forint kárt okozott. A helyszínen az eltulajdonított dolgok, valamint a betöréshez és a feldaraboláshoz használt szerszámok is lefoglalásra kerültek. A 44 éves veszprémi lakos ellen őrizetbe vétele mellett indult büntetőeljárás.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 192
Tegnapi: 332
Heti: 192
Havi: 3 170
Össz.: 573 810

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »