Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Az ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egot a társadalom találta ki; ezzel csapnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagadat"- olvasható a nagy indiai misztikus- Osho egyik könyvében, melynek címe: Az ego könyve. Ebből a művéből fogunk kiemelt részleteket közölni Önöknek az elkövetkezendő hetekben.

ego.jpg


"Ma már nem csak a jó pap tanul holtig, ma már mindenki holtig tanul, mert kizárólag így maradhatunk épelméjűek, egyedül így kerülhetjük el az elmebajt. A nyomás pedig óriási- negyvenszerese a pár száz évvel ezelőttinek. És hogyan pihenheted ki ezt az óriási nyomást? Tudatosan kell meditatív pillanatokat teremtened. Ha valaki nem meditál legalább egy órát naponta, akkor a neurózis biztosan utoléri, hiszen ő maga teremti meg ehhez a feltételeket.

Egy órára egyszerűen el kell tűnni a világból, vissza kell húzódnod a lényed legmélyére. Egy órára teljesen egyedül kell lenned, annyira, hogy semmi ne zavarhasson meg- se emlék, se gondolat, se képzelet-, egy órára ki kell ürítened a tudatod teljes tartalmát. Ha ez megtörténik, akkor teljesen feltöltődsz energiával, és csodálatosan felfrissülsz. Az energiának olyan új forrásai nyílnak meg, amitől meglepően fiatalabbnak érzed majd magad, nyitottabbá válsz a tanulásra. Sokkal töb dologra lesz képes odafigyelni a szemed, sokkal több áhitat lesz a szívedben- újra gyermekké válsz.

Napjaink hatalmas nyomása, ami szüntelen tanulásra kényszerít, és az a régi megszokás, hogy túl sok tanulásra nincs szükség olyan ellentétként eszül benned, hogy egy idő után nem csoda, ha neleőrülsz. A modern elme csordultig tele van töltve, de közben nincs idő megemészteni az új információt, nincs idő megérteni, feldolgozni az ingereket. Itt lép be a képbe a meditáció, és ezért válik sokkal fontosabbá, mint valaha. Ha nem hagyunk időt az elmének, hogy a meditációban kipihenhesse magát, akkor minden kívülről érkező üzenetet elfojtunk. Megtagadjuk a tanulást- azt mondjuk, nincs rá időnk. Idővel azonban felhalmozódik a sok-sok feldolgozatlan üzenet.

Ha nem szakítunk időt arra, hogy odafigyeljünk az elménket folyamatosan bombázó üzenetekre, akkor azok irdatlanul feltornyosulnak, összezsúfolódnak- mint levelek az asztalon, amit nincs elég időd megválaszolni. Az elmét pontosan így özönlik el a külső ingerek- rengeteg akta várja, hogy belenézz, számtalan levelet kell még elolvasnod, megválaszolnod, milliónyi kihívásnak kell megfelelned." /Osho: Az ego könyve- 197-198.o./


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 232
Tegnapi: 332
Heti: 232
Havi: 3 210
Össz.: 573 850

Látogatottság növelés
Oldal: Osho: Az ego könyve 17.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »