Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Lakásán fogták el a körözött személyt

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Szerdán (május 16.) a délutáni órákban a körzeti megbízottak veszprémi lakásán fogtak el egy körözött személyt. A 23 éves helyi férfit a nyomozók betöréses lopás elkövetésének gyanúja miatt keresték, majd elfogását követően a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Gyanúsítotti kihallgatása megtörtént.

(Veszprémi Rendőrkapitányság)


Lebuktak a trükkös tolvajok

Azt hitte gyerek van a kocsi mögött, de mire leellenőrizte, a járműből közel fél millió forintnyi érték tűnt el.


Egy magyar származású osztrák állampolgár vásárolt 2012. május 16-án a délelőtti órákban Veszprém városszéli hipermarketjében. Miután fizetett, a bevásárlókocsit az autójához tolta és átpakolta a termékeket. Ennek végeztével válltáskáját az autója jobb első ülésére helyezte, majd indulni akart. Mielőtt azonban a parkolóhelyről kiállt volna, egy „jószándékú” fiatal férfi lépett az autóhoz és arra figyelmeztette, hogy egy gyereket látott matatni a kocsi hátsó kerekénél.

A vevő megköszönte a segítséget, s azonnal kiszállt, hogy ellenőrizze, nem történt-e baj. A segítőkész idegen ezután eltávozott a helyszínről, társával egyetemben, aki a néhány másodperc alatt ki is kapta a táskát az ülésről. Az eltulajdonított táskában 470.000 forintnyi érték volt.

A trükkös tolvajok azonban nem számoltak azzal az éber biztonsági őrrel, aki a gyanús személyekre felfigyelve egyből utánuk eredt. A két elkövetőt már csak akkor érte utol, amikor beszálltak egy gépkocsiba, majd – felszólítása ellenére – a helyszínről elhajtottak. A gépkocsi rendszámát azonban a szemtanú feljegyezte, amelynek segítségével, a gyors rendőri reagálásnak köszönhetően a megzavart bűnözőket Várpalotán elfogták. Elszámoltatásuknál kiderült, hogy amikor észrevették az őket lebuktató biztonsági őrt, a táskát eldobták. Az később a parkolóban elő is került, így a sértettnek az ijedtségen kívül vagyoni kára nem keletkezett.

A két székesfehérvári tolvaj és a sofőrjük az éjszakát már a rácsok mögött töltötte, ugyanis kihallgatásukat követően őrizetbe vételükre került sor.


Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a bevásárlásaik során és azt követően is fokozottan ügyeljenek értékeikre, azokat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül. Amikor a gépkocsiból kiszállnak, zárják le az ajtókat, illetőleg az üléseken és más kívülről is jól észlelhető helyen ne tároljanak értékeket!

(Veszprémi és Várpalotai Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 777
Heti: 2 650
Havi: 5 628
Össz.: 576 268

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »